PUBLICITAT

La setmana de l’isard espera 650 caçadors: tradició en auge

El president de la Federació Andorrana de Caça i Pesca (FACIP), Josep Maria Cabanes, va informar ahir que de cara la setmana de l’isard d’enguany, el nombre de caçadors participants ha augmentat fins als 650, el que representa 25 més que el 2022 i, encara més important, que una tradició del Principat vagi incrementant xifres any rere any. 

Així, aquesta no és l’única dada que incrementa respecte a l’any anterior, ja que aquest 2023 s’han comptat més de 1.400 exemplars, dels quals es podrà capturar, com sol ser cada any, entre un 10 i un 12%.

Les xifres i els mèrits no es queden aquí. En aquest sentit, parlar que cada any es baten rècords passa també per l’augment de la participació femenina i juvenil. Aquest és el principal fet que permet que la setmana es mantingui amb el pas dels anys, permetent, en afegit, que les arrels de la tradició es puguin passar de generació en generació, i que les coses ben fetes cridin l’atenció dels més petits per iniciar-se amb il·lusió.

Per aquelles persones reticents, cal destacar que no es tracta només de ‘matar’, ja que la setmana de l’isard permet mantenir un control de l’espècie en les muntanyes del Principat, un fet necessari per evitar que hi hagi sobrepoblació d’isards. En aquest mateix sentit, permet mantenir un control mesurat i afavorir la conservació de la natura del país, així com la seva gestió i de la fauna. 

Ho va comentar ahir el mateix president de la FACIP, però qui hauria de dir fa un temps, que una setmana de l’isard celebrada principalment per la subsistència alimentària, des de fa anys incrementa en participació i xifres comptades dels animals, esdevenint una tradició cada vegada més rellevant amb el pas dels dies i, també, permetent una bona col·laboració amb els territoris adjacents de Catalunya i França.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT