PUBLICITAT

La Vuelta i el turisme esportiu: oportunitats i inconvenients

La Vuelta, el mundial de BTT i altres grans esdeveniments esportius ofereixen al país una oportunitat de visibilitzar-se al món sencer. La gran cita ciclista suposarà que més de 190 països, i que una mitjana de més d’un milió d’espectadors a tot el món, vegin el Principat a través de la seva televisió mentre gaudeixen d’una de les cites esportives de més renom. Aquest tipus d’escenaris són profitosos i, al mateix temps, una gran molèstia pel país. Si bé és un honor que Andorra aculli aquest tipus de cites mundialistes, s’ha de tenir en compte les problemàtiques que aporten aquestes massives arribades d’esportistes, periodistes i turistes.

Per una part, no es pot negar que la visibilitat que pot adquirir un país tan petit com el nostre al ser l’escenari d’una cita esportiva mundial d’alt nivell aporta múltiples aspectes positius. Amb La Vuelta, podem donar a conèixer arreu del món el nostre país i trets característics que el fan tenir una identitat pròpia i atractiva per l’estranger. Les muntanyes i la natura seran dos elements d’abundant bellesa i que són dels millors béns amb els quals compta el nostre patrimoni nacional. Aquests seran filmats com a gran escenari d’una competició seguida per milions de persones, que podran veure i admirar per les pantalles aquest gran patrimoni, i potser interessar-se pel país, visitar-lo o més aspectes que poden sumar a Andorra.

Tot i això, l’elevat nombre de persones que arribaran amb motiu d’aquestes cites esportives provocarà talls i irregularitats en la mobilitat que complicaran molt la vida als ciutadans que vivim aquí. Està bé de tenir aquest aparador al món, però no a qualsevol cost. No al cost de massificar el nostre petit país que no compta amb capacitats il·limitades i haver d’estar gairebé empresonats a casa durant aquests dies perquè no ens podem ni moure. Veurem com es desenvoluparan els esdeveniments, però s’ha de valorar oportunitats i inconvenients.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT