PUBLICITAT

Que el turisme no ens mengi als ciutadans que vivim aquí

Els hotels de la parròquia de la Massana han penjat el cartell de sold-out aquest cap de setmana amb motiu de la celebració de la Copa del Món de BTT i La Vuelta. Aquest fet significa diversos aspectes. Per un costat, des del punt de vista turístic i d’assistència en la celebració d’aquests esdeveniments esportius es pot catalogar ja d’un èxit relatiu en aquesta matèria. Però una qüestió d’importància que s’ha de valorar, és el fet que, amb aquest overbooking, quina Andorra ens trobarem aquest cap de setmana?

Som un país petit, de 468 km quadrats. El nostre territori no pot assolir grans quantitats de gent dins de les nostres fronteres i mantenir un funcionament cívic i social funcional i eficient amb una massificació com la que podríem arribar a veure aquest mateix cap de setmana. A més, en aquest petit país, hi vivim cada dia 80.000 persones, aproximadament, de dilluns a diumenge i treballant la major part dels dies. Per aquest motiu, a les persones que vivim aquí, l’últim que volem en arribar el cap de setmana, és no trobar-nos tot el país massificat i haver d’estar engarjolats a casa perquè entre ciclistes, turistes i altres estrangers no podem sortir ni a comprar el pa.

Ja vam mencionar el fet que està relativament bé tenir aquest tipus d’esdeveniments, però aquest cap de setmana haurem de fer la reflexió de si ens mereix veritablement la pena tenir un volum de gent tan gran per unes competicions que, en cas de no ser que venen al país, potser la gran majoria dels andorrans no mostrarien un gran interès en aquestes. I aquesta situació, pels ciutadans que viuen cada dia aquí a Andorra i no són uns grans apassionats del ciclisme, no farà cap mena de gràcia no poder sortir de casa perquè quatre ministres es facin una foto amb dos esportistes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT