PUBLICITAT

Les consultes a l’INH confirmen l’afer de l’habitatge

Últimament s’ha parlat moltíssim de la principal preocupació de la població resident al Principat. Fins i tot s’han fet dues mobilitzacions ciutadanes per demanar solucions al respecte, a l’espera que encara en puguin venir, com la de divendres vinent. El tema estrella continua sent la problemàtica de l’habitatge. Doncs bé, ahir, l’Institut Nacional de l’Habitatge (INH) va informar sobre les dades d’aquest 2023, que evidencien que l’afer esmentat està més al centre de l’huracà que mai.

En primer lloc, les consultes d’enguany s’han enfilat fins a les 682, i és la xifra més alta des que es va crear el servei l’any 2020. A més, amb només dos mesos, de l’octubre fins al 20 de novembre d’aquest any, s’ha registrat el volum més intens de demandes, amb 163. Les consultes més freqüents han estat sobre la pròrroga del contracte d’arrendament i el procediment per recuperar l’habitatge per a ús propi o familiar, així com les mesures de protecció i estímul aprovades per l’Executiu. En afegit, i en concret, un 21,6% de les consultes més generals fan referència a dubtes sobre la pròrroga del contracte d’arrendament.

És evident que exposar xifres no té relació directa amb l’afer, però sí denota que, a banda de ser el principal problema actual del país, preocupa, i molt, la gent. La funció de l’Institut Nacional de l’Habitatge és més que evident, i que les consultes només vagin en augment any rere any ja denota que la problemàtica de l’habitatge va molt més enllà.

El Govern ja s’ha posat mans a l’obra per pal·liar l’afer o, almenys, intentar-ho, però és necessari que els timmings siguin ja i no s’allarguin més del necessari perquè la situació no empitjori. Ja s’ha començat tard i no volem patir més efectes negatius amb el pas dels anys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT