PUBLICITAT

Constituir i registrar una societat a Andorra deixarà de ser un calvari

EDITORIAL

Per fi constituir i registrar una societat a Andorra deixarà de ser un calvari, o una llarga processó d'anades i vingudes entre lletrats, fedataris i departaments de l'Administració. L'aprovació la setmana passada del projecte de modificació de la llei de societats farà que l'inversor o emprenedor pugui agilitzar els tràmits, que fins ara es podien allargar fins a sis mesos i més. Un desastre, ja que el temps a l'empresa més que arreu, és or. Sorprèn, però, que amb l'obertura econòmica i la llei d'inversió estrangera aquesta modificació no hagi arribat abans, com a mínim el mateix dia que es va aprovar la llei d'inversió estrangera, cosa que hagués estat coherent si la intenció és afavorir l'establiment de noves empreses.

Segons es va dir al Consell General amb la modificació es guanyarà en transparència, doncs s'aplica a les societats el que ja va eliminar la llei d'inversió estrangera, la figura del prestanoms. I alhora s'agiliten els tràmits per constituir una societat i per dissoldre-la. El ministre d'Economia, Jordi Alcobé, va assenyalar que aquesta modificació «no ens fa més competitius, però ens equipara a d'altres jurisdiccions».

Raó de més, per haver endreçat la casa abans. Alex Puig, un jove emprenedor que acaba d'estrenar l'Startup Circle Andorra, un fòrum de trobada per als emprenedors, va trigar sis mesos en poder crear l'empresa i va lamentar la molta burocràcia del país cosa que també fa que muntar-hi una empresa acabi sent més car que a Espanya. Puig reivindicava més marge de maniobra per fer coses i no posar restriccions, sinó donar facilitats, com ara poder fer els tràmits online. Esperem que amb aquesta nova llei muntar una societat i una empresa sigui no només més àgil sinó també més barat, i que els inversors se sentin més atrets per a Andorra, en desaparèixer els nombrosos peatges que fins ara havien no només de pagar, sinó també de superar, al risc de perdre factors tan importants per al negoci com la novetat o la innovació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT