PUBLICITAT

L'afer de les escoltes pren una nova dimensió

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

El director i el director adjunt de la Policia, Joan Ramon Peralba i Pere Gispert, van ser cessats ahir pel Govern després d'un consell de ministres extraordinari. El motiu: el fiscal els ha citat com a inculpats en l'afer de les escoltes telefòniques, i lògicament per a la imatge del cos el ministre Xavier Espot no vol tenir al capdavant dos responsables que han de declarar davant la batlle per un afer molt seriós i que des del seu principi està ple d'ombres i interrogants.

Per a ser més clars. Aquest és un afer molt greu que s'ha intentat esquivar amb evasives i mitges veritats. S'ha de ser molt crèdul per empassar-se que la direcció era aliena i desconeixia que es feien gravacions de converses entre agents del cos que després eren arxivades. S'ha intentat que el cap d'afers interns, Ramon Sancho, apareixes com a cap de turc, però en la seva declaració davant la batlle instructora del cas va apuntar cap a la direcció. Hagués estat molt poc creïble canviar ara la declaració.

El cap de Govern, Toni Martí, va demanar ahir el màxim respecte per la imputació i que no es facin judicis prematurs, tot esperant que siguin exculpats. Ha estat necessària l'actuació de la justícia perquè l'Executiu de DA s'hagi posicionat davant aquest afer. Sobta també com s'ha desenvolupat el consell de ministres. Es va desconvocar la roda de premsa fins a nou avís. Per a aquells que coneixen el debat entre el ministres, només pot haver-hi l'explicació de que Espot i Martí es van trobar amb fortes reticències i que la discussió va ser més encesa del que esperaven. Fa sis mesos que el cap de Govern sabia que Peralba podia ser imputat, i ara el cos queda sense direcció, una situació impensable.

Tot fa pensar que s'ha volgut passar de puntetes sobre l'afer i que al final s'ha hagut d'actuar amb precipitació. No obstant això, també s'ha de dir en favor del Govern que tenia l'opció d'esperar a veure si es confirmava la citació per part de la batlle, però com diu el cap de Govern, la decisió de procedir al cessament s'ha adoptat des de «la prudència, no per la desconfiança».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT