PUBLICITAT

El SIPA, de la protesta constant a un silenci estrany

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

El Sindicat de Policia (SIPA) que no fa gaire temps va abanderar les protestes contra el Govern i que va mantenir un pols per la reforma de les jubilacions, està en hores baixes. Els seu president, Xavier Surana, ha abandonat el cos deixant una nebulosa pel cas de l'adjudicació de la compra d'unes armilles a una empresa que en principi gestionava el seu pare, però que segons ha desvelat el Ministeri d'Interior posteriorment, tots els indicis apunten a que el propietari és el mateix Surana. Evidentment l'adjudicació s'ha revocat, però el president del SIPA també incomplia la llei que impedeix a un policia tenir una altra feina.

Després de tot aquest enrenou La junta directiva del SIPA ha posat els seus càrrecs a disposició dels membres del sindicat i engega un procés electoral per buscar un relleu a tot el comitè executiu. De moment només s'ha presentat una candidatura per comandar i recuperar el sindicat, que va ser fundat per defensar exclusivament els interessos dels policies, i que no admet els administratius, que sí poden sumar se a l'altre sindicat, el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA).

La majoria dels integrants del comitè executiu no tenen intenció de presentar-se a les eleccions, i el futur del sindicat és hores d'ara una incògnita. S'al·lega cansament, però la veritat és que ha patit un desgast considerable per les seves pròpies accions. Molts agents han deixat de creure en el dirigents del SIPA, i en veu baixa s'han qüestionat certs nomenaments i ascensos que han anat a parar precisament a membres d'aquest sindicat. També sobta el canvi brusc que s'ha detectat, passant de la protesta constant a un silenci estrany quan es va produir el relleu a la direcció i amb Joan Ramon Peralba a la cúpula.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT