PUBLICITAT

La presó necessita una renovació sindical profunda

EDITORIAL

El secretari general del Sindicat Penitenciari Andorrà (SPA), Jordi Fius, es va expressar dilluns amb duresa amb la direcció de la presó i amb les normes de funcionament. En una roda de premsa en una hora incomoda per als periodistes, Fius es va disposar a llegir un comunicat de l'SPA sense admetre les preguntes dels redactors, que van amenaçar amb marxar si no podien fer preguntes. No va ser un bon començament aquesta roda de premsa d'un sindicat que abans s'hi negava a parlar amb la premsa, en una actitud que també s'assimila a règims dictatorials, una expressió que Fius va utilitzar per queixar-se de la forma d'actuar de la direcció del centre penitenciari.

En tota aquesta mena de polèmica virtual amb la que es vol tenyir el funcionament de la presó cal fer certes consideracions que el lector agrairà per entendre el conflicte. Una d'elles és que l'SPA està mancat de representativitat amb només 10 afiliats al sindicat. I per cert, alguns dels seus afiliats van signar fa 15 dies el famós manifest en què mostraven el seu desacord amb l'actuació sindical.

L'SPA assegura que actualment el centre de la Comella funciona amb un sistema organitzatiu mancat de normes, amb un poder dictatorial que modifica quan i com vol les ordres d'organització tant de funcionaris com dels interns. En realitat pel que fa a normatives queden pendents els reglaments de mitjans coercitius i el de la carrera professional, així com el reglament de vacances, tres buits reglamentaris que no afecten al dia a dia del funcionament del centre penitenciari.

Sembla bastant evident que el moviment sindical a la Comella ( fins fa poc dividit en tres organitzacions) necessita d'una renovació. Primer s'ha de veure quin sindicat es manté i després caldrà una eleccions que puguin aportar veus renovades.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT