PUBLICITAT

Kedadouche, dos anys de profitós treball a Andorra

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. Els articles exposen postures personals.

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha titllat de molt profitosa l'estada de l'ambaixador francès Zaïr Kedadouche a Andorra durant aquests darrers dos anys. Després que Kedadouche anunciés la seva marxa, el ministre ha fet una valoració positiva dels acords que s'han assolit amb França durant aquest període de temps.

Saboya ha destacat que amb l'arribada de Kedadouche com a ambaixador francès s'han reprès temes que havíem començat amb Jean-Pierre Breçot, i per tant es va assegurar una molt bona continuïtat.

La veritat és que Kedadouche ha estat un gran ambaixador, lluny d'aquells que arribaven de París per preparar-se per a la jubilació i, per tant, amb una il·lusió de baix nivell. Kedadouche ha estat el contrari. Des del moment en què va trepitjar terra andorrana s'hi va donar compte per on coixejava la presència francesa, tant important en altres dècades.

L'ambaixador, en el poc temps que ha estat al país, ha treballat dur i amb molt entusiasme. S'ha esforçat en rellançar la cultura i la llengua francesa, que havia reculat davant la presència de l'espanyol, i ho ha fet amb actes culturals de gran qualitat perquè els andorrans redescobreixen que frontera cap a munt hi ha moltes coses ha aprofitar. La cultura ha estat també una excusa per fer veure a Andorra que sense voler s'han deixat perdre les tradicionals relacions econòmiques amb França. Kedadouche ha estat al capdavant de les delegacions empresarials que s'han interessat per establir lligams amb la Cambra de Comerç i amb la patronal CEA, que ha permès fer obrir els ulls davant una realitat que sempre ha estat, com és una França amb un mercat més ric que s'ha de saber aprofitar. Aquest és el seu llegat de dos anys com a cap de la diplomàcia francesa a Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT