PUBLICITAT

Buscant una porció del pastís de la inversió xinesa

EDITORIAL

El president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Xavier Altimir, va mantenir una reunió a Beijing (Xina), amb Zhang Xian, vicepresident de All-China Federation of industry and Commerce Quanlian Network, i ambaixador econòmic de la CEA, i Chi HaiFeng, CEO de la mateixa institució.

En el transcurs de la trobada el president de la patronal andorrana va donar a conèixer el nou model econòmic i fiscal d'Andorra i les oportunitats que pot oferir aquest nou marc als empresaris xinesos i andorrans per tal de crear sinergies empresarials entre ambdós països.

Segons la versió de la CEA, a part del gran interès mostrat sobre les possibilitats que ofereix Andorra, van oferir la seva hospitalitat i suport a les empreses andorranes que tinguin interès en establir relacions amb empreses xineses.

Aquests viatges al gegant asiàtic són de gran importància. Es tracta de posar la llavor en un gran terreny que ofereix infinites possibilitats. Segons l'Informe sobre les inversions mundials 2012, publicat per la CNUCYD, la Xina és el segon destí de les Inversions Estrangeres Directes ( IED) al món, després dels Estats Units. El país figura igualment al capdavant de la classificació de les economies més atractives per a les companyies transnacionals. La Xina s'ha convertit en un referent per a les inversions de les companyies occidentals, i també a la inversa, per captar capital inversor, i de fet el consum intern a la Xina serà una de les principals palanques del seu creixement en els propers anys.

L'interès de les empreses xineses per invertir a Europa ha crescut en els últims anys, i Andorra pot ser una plataforma excel·lent per la seva baixa fiscalitat. Aconseguir una mínima porció d'aquest pastís seria per a Andorra una injecció de diners. Cal treballar-s'ho,com es fa amb aquestes delegacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT