PUBLICITAT

Els rus, amant del romànic i disgustat amb el trajecte

EDITORIAL

Avui publiquem un article de periodisme de carrer, aquell que palpa la realitat al marge d'estadístiques i d'enquestes més o menys fiables. Hem anat directament als turistes russos perquè ens expliquin les seves visions sobre Andorra i allò que agrada i que no agrada, i la coincidència de les opinions permet deduir que s'acosta molt al que pensen aquests visitants tan anhelats.

Una de les primeres conclusions és que el poder adquisitiu no és tan elevat, almenys com els dels primers visitants de l'est que venien amb la cartera plena i amb ànsies de comprar. El fet que el desplaçament només es pugui fer en avió és un impediment perquè facin més compres. El rus busca sobre tot esquí. Està meravellat amb la qualitat de les estacions i prefereixen Andorra als Alps, encara que els hi quedi una mica més lluny.

Es tracta d'un perfil de turista d'un poder adquisitiu mitjà-alt, que no té el shopping com la primera de les seves preferències, a excepció de la roba d'esquí i dels complements. Sorprèn, perquè ningú ho havia dit abans, el seu interès per l'art romànic, tan devaluat com a element motivador per als visitants. Prenguin nota els responsables. I la gran coincidència , en aquest cas negativa, és l'experiència a l'aeroport de Barcelona de quatre hores d'espera abans de viatjar fins a les muntanyes, un fet que potencia encara més la necessitat de disposar d'un aeroport si realment es vol una resposta positiva dels mercats més allunyats.

És per tant imprescindible que l'aeroport de la Seu s'enlairi a efectes de ser operatiu i no ajornar més la decisió sobre un heliport que, tal com està l'activitat executiva, sembla que haurà d'esperar a una altra legislatura. Mentre, el turista busca facilitat, i no perdre el temps de vacances en desplaçaments.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT