PUBLICITAT

Vivand pren força i cada cop són més les veus favorables

EDITORIAL

El que va començar com una iniciativa amb molts dubtes i interrogants s'ha consolidat de tal manera que probablement no hagi marxa enrere. Vivand, la zona comercial i d'oci d'Escaldes-Engordany s'està consolidat i cada cop són més els adeptes que creuen que ha de continuar com a zona barrada al trànsit i només per a gaudi dels vianants.

Certament que encara hi ha l'oposició de l'associació Carlemany-Calidae, que postula que la fórmula defensada pel comú perjudica els comerços perquè baixen les vendes. No sembla aquesta, però, l'opinió majoritària, segons es després d'una enquesta del CRES, de la qual ahir la corporació va detallar un avançament, de tal manera que des del comú es vol demanar que l'avinguda Carlemany no formi part de la xarxa de carreteres del país. Les veus favorables a la continuïtat de Vivand són les dels empresaris de la parròquia, i per tant són veus autoritzades que s'han de tenir molt en compte. I una zona, com és la part alta, que és més reticent, i per raons obvies. Se senten al marge d'aquesta iniciativa i no hi ha cap benefici per als seus negocis. És per això que des del comú s'ha de treballar amb intensitat per donar alternatives al que havia estat una zona rica i que ara viu una depressió.

Com explicàvem en l'article d'ahir, la força la dóna també el canvi de parer d'una bona part dels empresaris en poc menys d'un any. Abans de tancar-la als vehicles, el 47% apostaven per la continuïtat de l'avinguda per a vianants. A dia d'avui, la xifra ha escalat fins gairebé el 70%. En detriment, del 40% que es mostrava en contra de l'eix, s'ha passat a un 17% de sector crític (que possiblement sigui el que englobi l'associació Carlemany Calidae). Enquestes a banda, sembla bastant clar que l'avinguda ha guanyat pes i que els turistes ho agraeixen.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT