PUBLICITAT

Un greu problema per a la seguretat pública

L?opinió del diari s?expressa només als editorials. ?Els articulistes exposen postures personals.

El Govern ha complert la seva promesa i ha entrat a tràmit el projecte de llei de creació i regulació del pla de pensions de la funció pública, que amb tota seguretat rebrà el recolzament del grup de DA per ser aprovat.

Quan semblava que s'havia acabat un litigi que ha estat permanent entre el Ministeri de la Funció Pública i els representants dels funcionaris, resulta que la bomba de rellotgeria està més en marxa que mai i funcionant.

Resultaria estrany que l'Executiu no hagués previst una de les conseqüències que pot comportar aquesta reforma, bàsicament en el cos de la policia que gaudia d'unes condicions diferents, on els agents cotitzaven un 2% dels salaris en una caixa que es van trobar buida perquè cap govern ha fet l'aportació que calia. Ara, segons els policies, tots queden amb les mateixes condicions i esperar a l'aplicació de la nova llei comportaria un perjudici per a aquells que ja han estat meritant 20 o més anys i que poden jubilar-se amb un sistema més generós com és l'actual.

El problema és a curt termini, ja que el Ministeri d'Interior es pot trobar d'aquí a finals d'any amb una jubilació en massa que seran precisament els més veterans i aquells que ocupen càrrecs de responsabilitat, com són els mateixos directors. I el pitjor de tot és que aquest supòsit no se solucionarà amb noves incorporacions, ja que els agents que s'incorporen al cos poden trigar fins a tres anys en ser plenament operatius.

Es tracta, doncs, d'una situació conflictiva que es veu venir i que de produir-se tindrà conseqüències directes en la seguretat pública. I no es tracta d'un problema que sorgeix de cop, si no que era fàcil de preveure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT