PUBLICITAT

Moviments, sumes i restes. En política 2 i 2 no sempre fan 4

EDITORIAL

Ja fa temps que sabem que com que s'acosten eleccions els partits comencen a buscar candidats i els polítics sense partit comencen a buscar amb qui anar. És normal quan el panorama polític sembla que es mou perquè vénen unes eleccions.

Però encara és més curiosa la casuística d'aquest país en què les sigles dels partits canvien cada pocs anys i la feina en molts casos s'ha de començar des de zero. Hi ha casos en què les coses surten bé, com en els darrers comicis nacionals amb DA, que sense tenir estructura de partit i sense una trajectòria política amb aquestes sigles va ser capaç d'arrasar a les eleccions generals. Paradoxalment, DA va poder fer el mateix a gairebé totes les parròquies però Cd'i els ho va impedir a Andorra la Vella, amb una trajectòria similar.

Gent amb lideratge i caràcter, amb un missatge clar que malgrat no ser en un partit gran, unes sigles històriques i una trajectòria monocromàtica han estat capaços en un moment històric per al país de contagiar emoció als votants i guanyar eleccions. Dos casos similars que partien ideològicament de força lluny. Ferrer que venia de discrepàncies amb Bartumeu, Martí que havia estat capaç d'arrossegar liberals de pota negra a una nova llista. Ara els seus camins es troben. Veurem quines són les bases de l'acord que estan treballant les dues formacions però el que queda clar és que les dretes i les esquerres cada dia estan més desdibuixades a Andorra.

Aquesta notícia, que no és pas una sorpresa, ja que fa setmanes que s'esbomba als quatre vents, la intenció del cap de Govern que Ferrer s'acosti als taronges, sí que ve acompanyada d'un bufador que ha anat cremant al llarg dels dies, amb la premsa lògicament inquieta per treure la notícia i preguntar als seus protagonistes i a l'entorn per veure si arribava. A poc a poc passen els dies però ja es va començant a veure com queda l'arc de Sant Martí polític. Els taronges que sumen amb els morats, els liles que sumen amb els vermells i els verds. I els blaus, que intentaran sumar taronges per veure de quin color es presenta la primavera.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT