PUBLICITAT

L’empresa necessita els joves, i viceversa

Sovint ni els polítics ni la societat és plenament conscient de la importància de les noves generacions. En un país com Andorra, on és difícil retenir el talant, les oportunitats de feina són més aviat escasses, a excepció dels serveis. Però molts joves, molt ben formats, aspiren a altres llocs de treball.

El Centre de Congressos d’Andorra la Vella va acollir ahir una nova edició del Fòrum Estudiants- Empresa. Un total de 37 empreses va ser  presents per tal d’explicar la seva forma de treballar i les seves funcions als alumnes i que aquests coneguin les sortides laborals que els proporcionen. Durant la jornada van passar uns 400 alumnes de Batxillerat, Formació Professional i de la Universitat pels estands de les empreses del país buscant una carrera professional o una ocupació per al temps lliure.

És tracta d’un nou intercanvi molt útil. Els joves, alguns d’ells encara amb les idees poc clares, poden començar a intuir què volen fer quan acabin els seus estudis, i per a les empreses és una manera de recollir informació sobre estudiants que estan a punt de buscar una primera feina per incorporar-se al món laboral.

Aquest darrer punt és el més difícil. A la falta de total experiència sovint s’hi afegeixen unes condicions  poc atractives. En absolut es tracta d’oferir els mateixos incentius que els treballadors més veterans, però tampoc d’infravalorar la feina que fan aquests joves.

Les noves generacions, amb més o menys talent, seran les responsables de conduir aquest país, i també les hereves d’un deute que hauran de pagar. Els empresaris es veuen obligats a buscar mà d’obra fora d’Andorra. La combinació que aglutini els interessos dels dos col·lectius pot ajudar a fer un millor país des de tots els punts de vista.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT