PUBLICITAT

Sèries de televisió que creen ‘hooligans’

Anys enrere els fanàtics es congregaven al voltant dels estadis de futbol, volien seguir els partits del seu equip, animant-los, mentre onejaven les seves banderes, bufandes, i qualsevol tipus de marxandatge que existís amb els seus colors. Anys més tard, van començar a proliferar els seguidors de les pel·lícules, concretament aquelles com La Guerra de les Galàxies, Star Trek o altres sagues majoritàriament al voltant de la ciència-ficció.
Els darrers anys han proliferat, i molt, els fanàtics de les sèries de televisió. Queda molt lluny aquella època del canal únic en blanc i negre on les sèries de televisió eren poques, amb un pressupost molt limitat, i uns arguments molt senzills. Això va evolucionar cap a les sèries pròpies dels canals de televisió que explicaven històries de proximitat d’una gent més o menys normal, que empatitzava va amb els seus espectadors, però el naixement de la tele per cable i posteriorment internet, ha fet que les grans produccions nord-americanes se centrin més en sèries que en pel·lícules, i amb uns pressupostos elevadíssimes i amb prou capacitat d’arrossegar públic. En aquest moment es van començar a crear sèries que estan marcant la història en l’àmbit audiovisual. Lost, Heroes o Mad Men entre altres estan esdevenint de culte, ja no només pels seguidors sinó també pels especialistes en el sector, que fins fa poc es miraven la sèrie com un gènere menor. Joc de Trons és una d’aquestes sèries, que ha aconseguit arrossegar centenars de milers d’espectadors d’arreu del món, i crear una expectativa cada cop que s’estrena temporada de la sèrie.
Aquest fanatisme arriba a Andorra. Per primer cop una sèrie es projectarà al cinema, com si d’una pel·lícula es tractés i en directe en el mateix moment en què els aficionats ho podrien veure per la televisió de pagament. Potser és la manera de reinventar el sector, esdeveniments esportius, musicals i ara estrenes de sèries.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT