PUBLICITAT

Una confiança en Andorra que no admet crítica

Ahir Toni Martí va recuperar la seva activitat habitual després d’uns dies de convalescència. Ho celebrem. Tothom té la desgràcia de caure malalt algun dia i quan s’és un personatge públic, una malaltia o un contratemps es fan notar més del necessari.
I aquesta recuperació l’ha fet passar per cal Bisbat a fer la visita de rigor quan a algú el nomenen Cap de Govern. Una visita entre Martí i Vives que ha servit per parlar d’economia segons van dir. Més que d’economia estricatament, per les declaracions del cap de l’executiu després de la reunió, sembla que es van centrar més en parlar del cas BPA i de la llei que se n’ha derivat.
En aquestes declaracions, Martí va sorprendre tothom al dir que no s’ha de fer crítica sinó defensar Andorra com a plaça financera.
És evident que tothom al país ha de tancar files defensant la solidesa, professionalitat i saber fer del nostre sector financer. És de justícia i alhora necessari. Però el que no es pot fer és no acceptar la crítica. Potser el temps demostra que efectivament es podria haver fet d’una altra manera, o potser no, potser en els propers dies, o mesos, amb una mica més de distància i perspectiva es demostra que la feina feta per l’executiu ha estat fantàstica i se l’ha de felicitar i agraïr el que ha fet.
Però és això el que fa fort un lideratge, saber entomar i rebatre les crítiques o saber assumir-les per millorar. Igual que els elogis, és important saber-los entomar i no creureu-se’ls massa.
Suposo que les baixes defenses del Cap de Govern l’han fet expressar-se malament i realment no volia dir això, perquè el gran estratega que tenim al capdavant del país no acostuma a cometre aquests errors. De veritat que desitjem , que es recuperi del tot, i que torni amb energia per encarar aquestes reformes que a Andorra diu que li fan falta, i ho faci amb  la capacitat d’entomar crítiques i elogis com ha demostrat saber fer fins ara.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT