PUBLICITAT

Defensar Andorra com a plaça financera

El cap de Govern demanava divendres unitat contra les veus que s’alcen dient que Andorra no és una bona plaça financera i alhora reclamava que no hi hagués crítica cap a la gestió que esta fent l’executiu, la UIFand i la INAF en la gestió de la crisi de BPA.
Però ara les crítiques agafen un altre caire perquè resulta que hi ha accions legals sobre la taula dels accionistes majoritaris de l’entitat bancària, que impugnen les decisions preses per la INAF d’intervenir l’entitat i destituir el consell d’administració i en el seu lloc nomenar-hi uns administradors provisionals.
Aquest panorama fa que hi hagi un nou episodi d’aquesta sèrie que va iniciar-se ja fa un mes i que no avança amb un camí gaire recte.
Precisament en la denúncia els propietaris expressen la seva preocupació perquè el nom d’Andorra, com a plaça financera ha quedat tocat per una actuació del Govern que no comparteixen, i que això fa mal al país, al seu sector financer i a les entitats que operen a les valls.
Així, sembla que en el fons tots estem d’acord que s’ha d’intentar preservar el nom, la dignitat i la legalitat del país en tot moment, però que hi ha ara un xoc de trens a la vista que un batlle haurà de solucionar.
Vagi per endavant la presumpció d’innocència en tots els casos, què passaria si aquest batlle no trobés motius suficients per justificar la intervenció de la INAF? La llei aprovada fa uns dies «blinda» retroactivament les actuacions del regulador, però la denúncia és sobre unes mesures preses per aquest abans que existís la llei. Què en dirà el batlle?
En tot cas, mentrestant, treballadors, estalviadors i ciutadans corrents, creuem els dits perquè tot plegat se solucioni al més aviat possible i tot hagi quedat en un maldecap passatger, que a vegades això ja passa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT