PUBLICITAT

Cap a on estem remant?

Fa un parell de dies el ministre Cinca va ser convidat a un programa de la ràdio pública per tal de fer una intervenció en el programa del matí. Una entrevista que, com era d’esperar, giraria entorn de l’afer BPA. Durant la conversa entre el presentador i el polític, que va durar més de mitja hora, es van succeir les preguntes que molts dels ciutadans s’han fet durant aquests dies i fins i tot algunes que havien arribat a través de les xarxes socials del programa. Una de les quals va suscitar la resposta del ministre que està causant polèmica durant les darreres hores. Cinca explicava el fet que l’entitat bancària ha estat sotmesa als controls sobre blanqueig de diners de les institucions estatals i que cada any se sotmetia com marca la llei a unes auditories externes d’empreses de renom internacional. Després de respondre això, Cinca va deixar anar la sorpresa dient que el fet que l’entitat hagi sortit ben parada de tots aquests controls i que no s’hi hagi trobat res d’irregular, no vol dir que no hagi fet res irregular, sinó que pot haver-ho amagat el suficientment bé com perquè els controls tampoc ho hagin trobat.
Sembla mentida que amb la veterania d’aquest polític, hagi comès aquest error, en un moment en què el cap de govern demana unitat per defensar la plaça financera d’Andorra, no hauria de sortir el ministre de finances dient que es poden fer trampes, perquè això col·locaria el focus sobre qualsevol de les altres entitats bancàries i faria quedar malament els que n’han fet les auditories. Defensar la plaça bancària no és només defensar l’honestedat de les entitats bancàries que no estan sent investigades, sinó de totes i sobretot defensar l’honestedat, el saber fer, i  la professionalitat dels reguladors i els que fan aquests informes, tant els públics com els privats.
Les tensions d’aquests dies, estan fent que els polítics cometin errors, alguns per parlar més del compte, altres per estar completament callats. El cas és que mentrestant van passant els dies i poca informació tenim sobre tot el que està passant a dins de les oficines de BPA, on una empresa privada, d’aquestes de prestigi internacional, està fent inventari de quin tipus de comptes tenen els clients de l’entitat bancària.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT