PUBLICITAT

El suport necessari per acostar-se a la Unió Europea

Va recordar ahir Manuel Montobbio, l’ambaixador d’Espanya a Andorra, els camins conjunts que han agafat els dos països, la unió de forces i esforços, i va destacar entre altres molts aspectes la qüestió de l’educació, però també el camí que ha d’agafar el Principat en l’acostament a la Unió Europea.
 
Andorra és un país que necessita el suport dels països amics, dels aliats, especialment d’aquells amb què comparteix fronteres i gairebé una gran part de la seva població. El suport de França i el d’Espanya és fonamental per la direcció que poden arribar a tenir les converses amb la Unió, i és per això que el discurs de Montobbio d’ahir és un suport necessari, benvingut, però sobretot un aire fresc per a una Andorra necessitada de credibilitat de cara a l’exterior.
 
Els esdeveniments passats han fet mal a la imatge del país, la netedat de les actuacions bancàries, la fiscalitat i d’altres exigències que s’han demanat des de fa anys a Andorra han estat el cavall de batalla constant, i no ha ajudat en el camí cap a la normalitat el cas BPA, un incident que va fer trontollar no només la visió que es tenia des de fora, sinó la cimentació financera de l’Estat. Així que el Govern va iniciar l’astuta campanya d’aconseguir tot el suport internacional possible en les seves accions polítiques, i de mica en mica ho ha anat aconseguint. Recordat és el discurs de Manuel Valls, primer ministre francès, quan va visitar la passada primavera el Principat, o les paraules de Mariano Rajoy, president del govern espanyol. A aquestes, i d’altres, s’hi uneix ara Montobbio, que situa Espanya de la mà d’Andorra en la travessa cap a Europa. 
 
Són suports que es necessiten, però que s’han de concretar amb polítiques adequades per a aquest petit país, i aquestes coses són les que no s’han de perdre de vista. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT