PUBLICITAT

'Cholo' Olortegui Guerrero Entrenador de l'Atlètic Amèrica

«Sempre vaig tenir el somni de ser entrenador»

Per Joan Jiménez

T. Julio Olortegui Guerrero, més conegut com a ‘Cholo’, és l’entrenador de l’equip de Primera Divisió andorrana, el Club de Futbol Atlètic Amèrica. D’orígens peruans, va venir a viure a Andorra fa 18 anys i va aconseguir emprendre al Principat de dues formes. Per un costat, va fer el seu propi taller de pintura i manteniment que porta el seu nom, on desenvolupa tasques de paleta, lampista, pintura, electricitat i fusteria. De l’altre, va ser un dels fundadors de l’Atlètic Amèrica, amb qui va aconseguir ascendir l’any passat a la Primera Divisió del futbol del Principat, la Lliga Multisegur Assegurances.
 
–Com va convertir-se en entrenador?
–Des de sempre m’ha agradat l’esport i, de manera especial, el futbol. De jove el practicava sense arribar a ser professional. No obstant això, sempre vaig tenir el somni de ser entrenador de futbol i per això vaig fer el curs aquí a Andorra, aconseguint el títol de Categoria A, la qual cosa em va inspirar a formar el club. 

–Com es va crear l’Atlètic Amèrica?
–Aquest somni es va fer realitat gràcies a un grup d’amics que m’han donat suport. Entre ells, Lorenzo Castillo, que és el president del club actualment. Aquest any, farem 14 anys amb el nom de Club Atlètic Amèrica, fundat el 9 de març de 2010.

–Aquest any han arribat a Primera Divisió, con ha sigut el trajecte per arribar fins aquí?
–Després de llargues temporades en 2a divisió, enguany vam poder aconseguir pujar a Primera Divisió, per a això treballem àrduament, incorporem a Christian Lara, que també porta el nostre equip d’inferiors, de la mà d’altres col·laboradors.

–Que significa L’Atlétic Amèrica per la comunitat llatinoamericana d’Andorra?
–L’equip té molts seguidors i està conformat per jugadors de diferents nacionalitats sud-americanes, per la qual cosa ens acosta com a comunitat, i a compartir l’esport, entre altres coses. S’ha format una grada d’animació, que ens acompanya a cada partit.

–Quins són els objectius a curt termini?
–Consolidar-nos com un club esportiu important i generar canvis de comportament i aprofitament del temps lliure en tots els integrants del nostre equip.

–Quins són els objectius a mig termini?
–Ser reconeguts a nivell de país per una bona participació i aconseguir el posicionament que generi processos esportius.

–I a llarg termini?
–Mantenir-nos a Primera Divisió i formar a esportistes d’alt rendiment.

–Quin missatge enviaria a l’afició?
–Que continuïn donant-nos suport, ja que el nostre propòsit no pot ser un altre que, millorar i treballar més el nostre equip, actualment no estem en les millors posicions, però tot això serà motivació per a exigir-nos encara més i buscar l’evolució.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT