PUBLICITAT

MARC ALEU Empresari

«Venem a Andorra i ho exportem a tot el món»

Per Victoria Gómez Pérez

Marc Aleu.
Marc Aleu.

Després d’anys dedicant-se a la indústria de la moda, Marc Aleu va involucrar-se en la venda (única al Principat) i exportació de T-Minis, uns ninos de 10 centímetres que representen les millors estrelles mundials.
 
–A vostè li diuen ‘el dels ninos’. Per què?
–Perquè fa poc que he començat a vendre els ninos T-Minis aquí, a Andorra. Realment, sempre m’he dedicat al món del comerç i, concretament, de la moda, i a això és al que em dedico en el meu dia a dia.

–I com passem de la moda als ninos?
–Típic, al final conec a molta gent i a través dels contactes i les amistats em va arribar la proposta i vaig decidir sumar-m’hi, perquè em va semblar diferent i interessant. Tenia moltes ganes de tenir un projecte més enllà de les franquícies i veure l’evolució d’un producte des de zero fins a la venda final. 

–Però que són exactament aquests ninos?
–Els T-Minis són uns ninos de softvinyl de 10 centímetres, amb el cap una mica més gros que el cos i són similars als d’una marca americana mundialment coneguda. La principal diferència és que els nostres ninos són més realistes.

–I com funcionen?
–Contractem llicències i, a partir d’aquí, dissenyem el personatge. Actualment, comptem amb l’FC Barcelona, Reial Madrid, Federació Francesa de Futbol, Marc Màrquez, Valentino Rossi o el Papa. I estem treballant amb un youtuber molt famós que aviat tindrà el seu propi nino.

–Com és el procés d’exportació? Tinc entès que arriben a tot el món.
–Tenim dos dissenyadors, un a l’Argentina i l’altre a València. Per internet ens envien els seus dibuixos i, un cop validats, nosaltres ho enviem a la Xina, on ens fan 20 mostres. Quan els rebem, li mostrem als propietaris de la llicència i si ens donen el vistiplau comencem la producció i fabricació. 

–Vostès són els únics que venen els T-Minis a Andorra, oi?
–Sí, la meva dona i jo som inversors i, de moment, som els únics que venen aquí. Hem creat una empresa de comerç internacional i vam decidir que si exportàvem a tot el món, també volíem vendre a Andorra.

–Quin preu tenen els T-Minis i a on es poden trobar?
–La nostra recomanació (P.V.P) és de 15 euros. A Andorra es poden trobar a jogueteries i benzineres Repsol, especialment, el del Màrquez, i aviat tancarem un córner exclusiu a Pyrénées.

–Hi ha algun personatge que li agradaria fer i encara no ha obtingut la seva llicència?
–Moltíssims. Nosaltres estem molt ficats en el món de l’esport, però ens agradaria endinsar-nos en el món dels youtubers, que ara mateix està en expansió i els seus protagonistes tenen un munt de repercussió. També ens agradaria col·laborar amb el món de l’art i crear T-Minis de Picasso o Dalí. Els T-Minis no són joguines, és una col·lecció.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT