PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Kuss està a una emboscada de guanyar la seva primera gran volta

L’etapa va tenir dues lluites completament diferenciades

Per El Periòdic

Sepp Kuss, durant l'etapa d'ahir, lluint el mallot vermell.
Sepp Kuss, durant l'etapa d'ahir, lluint el mallot vermell. | La Vuelta / Sprint Cycling

Sepp Kuss, el ciclista ‘andorrà’ del Jumbo Visma va salvar la darrera etapa d’alta muntanya, amb la doble ascensió a la Cruz de Linares, i és només a tres etapes de guanyar La Vuelta a Espanya, la seva primera gran volta. L’etapa va tenir dues lluites completament diferenciades. El superclasse Remco Evenepoel, descartat de la general després del seu defalliment al Tourmalet, va culminar una escapada gairebé des de la sortida, emportant-se una tercera etapa i el mallot de millor escalador.

Per darrere, el pilot va repetir una etapa similar, on els Jumbo contemporitzaven i la guerra, si arribava, seria per part del Bahrein. En la darrera ascensió, l’equip de Mikel Landa es va posar a tirar amb Woet Poels fins a deixar el gran grup amb els sis primers de la general. Landa ho va intentar, però no va poder deixar endarrere els residents Juan Ayuso i Enric Mas, amb qui competien per la quarta plaça de la general. Ahir hi havia quelcom diferent. Vingegaard i Roglic, segon i tercer, van treballar per al primer, Sepp Kuss. Fins i tot, en les darreres batzegades d’Ayuso va respondre el nord-americà en primera persona.

En el darrer quilòmetre es van repetir les hostilitats i Kuss va intentar donar continuïtat a un atac d’Ayuso, però a diferència del que va passar dimecres amb els seus companys, el van avisar que Vingegaard no anava bé i va frenar en sec. Una actitud de company que ell no havia rebut dels altres Jumbo. En la rampa final, un nou atac dels tres ciclistes espanyols va tornar a tenir una resposta de Kuss i Roglic, però no de Vingegaard que es va deixar segons a la meta. Resten tres etapes, sent especialment dura la de la Sierra de Guadarrama. De moment, el mallot vermell guixa un altre dia, informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT