PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

L’última ossa d’Ordino participa a les Jornades del patrimoni de la Unesco

El Ball de l’ossa d’Encamp també hi serà a la trobada a París

Per El Periòdic

Els actors que viatgen a París.
Els actors que viatgen a París. | Comú d’Encamp

L’última ossa d’Ordino i El Ball de l’ossa d’Encamp formaran part de les Jornades del patrimoni que organitza la Unesco a París, aquest cap de setmana. L’esdeveniment s’emmarca en les Jornades europees del patrimoni, que aquest any, i coincidint amb el 20è aniversari del conveni per a la salvaguarda del patrimoni cultural immaterial, estan dedicades al patrimoni viu. La delegació andorrana, va informar el comú d’Encamp, estarà formada per una trentena de persones, principalment els actors de la festa, tant de la comissió de festes d’Encamp com de l’Associació de cultura popular d’Ordino. El Ball de l’ossa d’Encamp es representarà avui a les 16.30 hores i L’última ossa d’Ordino, demà a les 11.00 hores. Les dues representacions es faran als jardins de la Unesco.
Aquest dijous els cònsols major i menor d’Encamp, Laura Mas i Jean Michel Rascagnères, i el conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, van assistir a l’assaig general de la comissió de festes per desitjar-los «molta merda», és a dir molta sort, tal i com es coneix en l’argot teatral.

La Unesco obrirà aquest cap de setmana la seva seu i oferirà un programa amb expressions culturals de tot el món. Així, a més de les festes de l’ossa d’Andorra, s’hi podran veure la capoeira del Brasil, el flamenc d’Espanya i la rumba del Congo i la República Democràtica del Congo, entre altres.

Des del novembre del 2022, les festes de l’ossa d’Andorra formen part de la Llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la Unesco. De fet, el reconeixement és per a la candidatura presentada de manera conjunta amb tres municipis de l’Alt Vallespir (Arles de Tec, Sant Llorenç de Cerdans i Prats de Molló) sota la denominació de les Festes de l’os dels Pirineus. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT