Lluny del bon nivell

El MoraBanc continua sense mostrar símptomes de millora després de perdre contra el Joventut per 15 punts

Un instant del partit.
Un instant del partit. | BCA / Dani Catalán

El Pavelló del Prat Gran va acollir ahir el sisè Trofeu d’Escaldes-Engordany entre el MoraBanc Andorra i el Club Joventut Badalona. Durant l’inici del primer quart, va haver-hi errades defensives del MoraBanc i aquestes van provocar que el Joventut anés anotant punts. Tot i que els tricolor aconseguien mantenir un marcador parell durant el partit. Diversos triples dels jugadors de Natxo Lezkano, Goudelock, Okoye y Rubio, van fer que el MoraBanc anés guanyant terreny. A més, els de Principat van tenir certs tirs lliures que van permet continuar acumulant punts. Així, els tricolor van aconseguir arribar al final del primer quart guanyant de 10 punts i havent resolt les errades defensives inicials.

En el segon quart, el joc ofensiu del MoraBanc va ser al revés i el Badalona va sortir més entonat, un fet que el va ajudar a retallar diferències sense que els de Lezkano poguessin anotar. Els tricolor van cometre moltes errades en passes, però un triple de dos Anjos va aconseguir girar el marcador i els del MoraBanc es van col·locar per davant. Aquest fet va ajudar que els de Lezkano arribessin al final del segon quart guanyant justíssims, però el nerviosisme els va fer cometre errades absurdes que van fer que el Joventut arribés guanyant 46-48 a la mitja part.

En la segona meitat del partit ja només hi va haver un color que va ser el verd del Joventut, que dominava en el matx de forma excessivament tranquil·la. Els tricolor només aconseguien rascar algun punt de tir lliure, i amb un gran triple de Goudelock, per intentar escurçar el marcador. Però aquestes escasses eines no van ser suficients per evitar el domini d’un Joventut que tampoc s’impacientava per aconseguir ampliar encara més l’avantatge al marcador. En aquesta dinàmica arribàvem al final de tercer quart amb una diferència de 12 punts.

En l’últim quart del duel, el Joventut sense suar gaire la samarreta aconseguia anotar diversos punts que feien enxamplar en gran mesura el resultat, només camuflat per dos bons triples d’Andric i Goudelock, qui va fer el seu millor partit fins ara amb la samarreta tricolor.

El MoraBanc va afrontar l’últim quart del partit amb la crònica d’una derrota ja anunciada. El Joventut va superar àmpliament als tricolor sense necessitat de fer un esforç extraordinari, arribant a col·locar el marcador en alguns instants amb una diferència de 18 punts. Una vegada van assolir aquesta diferència, els jugadors de Badalona ja van posar el seu cap al vestuari, permetent que els tricolor maquillessin de forma tímida el resultat. Tot i això, el Joventut va poder aprofitar els últims instants de joc per a endur-se la victòria al Trofeu bàsquet d’Escaldes-Engordany amb un marcador final de 90-105. Els nois de Natxo Lezkano han acumulat minuts en aquesta pretemporada sense mostrar símptomes que convidin a l’optimisme pel retorn a l’ACB.