PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Helena Mas participa en la reunió del comitè regional d’Europa de l’OMS

S’ha revisat la implementació del programa de treball 2022-2025 del comitè regional

Per El Periòdic

La ministra Mas a la reunió del comitè regional d’Europa de l’OMS.
La ministra Mas a la reunió del comitè regional d’Europa de l’OMS. | Govern d\'Andorra

La ministra de Salut, Helena Mas, ha participat aquesta setmana en la 73a reunió del comitè regional d’Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que se celebra a Astana, el Kazakhstan. La trobada va servir per revisar la implementació del programa de treball 2022-2025 del comitè regional, posant especial èmfasi en el reforç de l’atenció primària com a base per a obtenir sistemes de salut resilients en l’era post-Covid-19.

La delegació andorrana –formada per la ministra de Salut i el responsable de les relacions amb l’OMS del ministeri, Josep Romagosa– també es va reunir amb els representants de salut dels petits estats que formen part comitè regional europeu de l’OMS amb l’objectiu de compartir inquietuds i debatre sobre les necessitats específiques dels petits estats en l’àmbit sanitari.

Aquesta conferència internacional va estar coorganitzada pel govern del Kazakhstan, l’oficina regional europea de l’OMS i Unicef. A la reunió es va commemorar el 5è aniversari de la declaració d’Astana (2018) i el 45è aniversari de la declaració d’Alma-Ata (1978) sobre l’atenció primària de salut, així com el 75è aniversari de l’OMS.

Reunió amb el director regional de l’OMS Europa / La ministra i la secretària d’Estat de Salut, Cristina Pérez, i el responsable de les relacions amb l’OMS del ministeri, també es van reunir la setmana passada amb el director regional de l’OMS Europa, Hans Kluge. Aquesta trobada va servir per reforçar l’estreta relació que manté el ministeri amb l’OMS i per compartir amb el representant de l’organisme les línies estratègiques de Salut per a aquesta legislatura.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT