PUBLICITAT

Andorra la Vella

La sala magna rep els vots judicials a partir del pròxim dilluns

Per als comicis comunals s’ha decidit canviar les habituals caixes per unes de plàstic amb precinte

Per Alex Montero

La sala magna de la Seu de la Justícia, habilitada pels vots judicials.
La sala magna de la Seu de la Justícia, habilitada pels vots judicials. | A.M.

La sala magna de la Seu de la Justícia rebrà per primera vegada a la seva història l’efectuació del vot judicial dels ciutadans d’Andorra. Segons ha informat el president del Consell Superior de la Justícia, Josep Maria Rossell, aquest canvi respecte a les darreres eleccions generals s’ha fet «per facilitar el vot i la convivència entre la ciutadania i els treballadors de l’organisme, a banda de donar un ambient més íntim per a tots», posant en relleu que l’espai escollit «és molt més còmode en ser una sala gran, ben habilitada i donar més signes de seguretat. Les mesures estan totalment garantides, així com la custòdia del vot». A més, l’entrada i la sortida a la sala es farà pel mateix lloc, duent-se a terme per les portes de darrere de l’edifici.

Qüestionat per aquestes mesures de seguretat, Rossell ha esmentat que hi haurà dues sales d’accés restringit amb caixes fortes, en les quals es custodiaran els vots electorals amb un sistema de gravació d’imatge. La combinació d’aquestes només la tindrà una persona i, la mateixa matinada de les eleccions, els vots seran traslladats als diferents comuns en caixes precintades, pel batlle assignat i custodiats per una patrulla de la Policia.

Precisament, un dels canvis més destacables per als comicis comunals són les noves caixes on es guardaran els vots judicials. «A diferència de les eleccions generals, ara hem adquirit un altre tipus de caixes. Seran de plàstic i comptaran amb dues entrades que, al seu torn, aniran amb un precinte específic», ha afirmat Rossell, emfatitzant que aquest «dona una sèrie de garanties que no es podrà manipular ni es podrà obrir fins que arribi a cadascun dels comuns respectius». 

Cal destacar que aquest nou canvi arriba després de la polèmica sorgida pel recurs d’empara presentat per l’advocat Emili Campos, el qual va expressar públicament el seu malestar a causa del material de cartó del qual estaven fetes les caixes de les darreres eleccions. Tanmateix, i en línia amb aquest fet, Rossell ha recalcat que «les garanties ja hi eren en el seu moment i no hi ha hagut cap prova que hagi determinat algun error o anomalia en aquells comicis».

El dia 16, últim dia per al vot judicial

Tots aquells que vulguin exercir la modalitat del vot per dipòsit judicial ho podran fer a partir del dilluns 4 fins al dissabte 16 de desembre, tot i que el dia 8 la Batllia romandrà tancada en ser festiu. L’oficial de presidència de l’organisme, Jaume Freixas, ha indicat que «mentre no s’hagi introduït el vot a l’urna del Comú el dia de les eleccions, aquest es pot retirar o canviar». Sobre el procés d’emissió d’aquest, continua sent el mateix que anys anteriors, portant els electors la seva papereta des de casa o bé adquirint-la a la mateixa Batllia. Una vegada efectuat el vot, els batlles assignats signaran totes les diligències.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT