PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

DA cedirà un terreny per a fer pisos a preu assequible

La candidatura reduirà la cessió urbanística al 0% per a tots els lloguers assequibles

Per Anna Mencos

Els candidats de Demòcrates per Escaldes-Engordany observant el terreny on volen fer els pisos.
Els candidats de Demòcrates per Escaldes-Engordany observant el terreny on volen fer els pisos. | A.M.

La candidatura de Demòcrates + Acció + SDP + Independents va presentar ahir la voluntat de proposar al Govern la cessió d’un terreny situat al carrer dels Pardals d’Escaldes-Engordany per tal d’aportar una solució a la problemàtica de l’habitatge. Seguint aquesta línia, la número dos de la llista, Gemma Bofarull, va explicar que «rebaixarem la cessió del terreny al 0% per a totes aquelles promocions que vagin destinades a l’habitatge a preu assequible». A més, també va voler apuntar que des de la candidatura també es vol reduir l’impost de l’inquilinat per als propietaris que apliquin preus assequibles als habitatges de lloguer. La número dos, detallava que la cessió del terreny, que és comunal, al Govern seria similar a la que es va fer amb els pisos que ja s’estan fent a l’avinguda del Pessebre.

En aquest sentit, Bofarull va manifestar que creuen que els pisos de l’avinguda del Pessebre no seran suficients per solucionar la problemàtica de l’habitatge, i que tot i que s’estan fent els estudis corresponents, «no n’hi haurà suficient», apuntava tot afegint que «la demanda és molt més elevada que tot això», i que per aquest motiu hi ha d’haver una implicació més gran, ja que «fins ara, sembla que a part d’aquella parcel·la no s’ha fet cap més iniciativa en aquest sentit a la parròquia».

Qüestionada sobre els terrenys disponibles per fer aquesta mena d’habitatges, els quals des de l’actual Comú s’havia mencionat que no n’hi havia de disponibles, Bofarull va apuntar que «tots hem de col·laborar i ajudar amb la situació perquè és molt complicada». La candidata de Demòcrates va explicar que desconeix quin és l’estudi que haurà fet l’actual Comú en aquest aspecte, però que des de la seva formació creuen que «s’ha de fomentar, s’ha d’ajudar i s’ha de col·laborar», per intentar trobar una solució a l’habitatge. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT