PUBLICITAT

Ordino

Units per Ordino aposta per la neteja dels boscos

La candidatura preveu destinar més recursos a preservar aquest patrimoni

Per Alba Cladellas

Josep Maria Font durant les declaracions als mitjans, ahir.
Josep Maria Font durant les declaracions als mitjans, ahir. | El Periòdic

El 40% del terreny de la parròquia d’Ordino és bosc. Per aquest motiu, des de la candidatura d’Units per Ordino, tenen clar que s’ha de treballar per preservar aquest patrimoni perquè les noves generacions continuïn tenint el que hi ha avui dia.

Un dels punts que es vol marcar des de la candidatura liderada per Enric Dolsa és destinar esforços a netejar el bosc i, com a conseqüència, reaprofitar també la llenya i posar-la a disposició dels ordinencs. Així ho va explicar ahir, el número vuit de la llista Josep Maria Font. Tenir cura del bosc és important, ja que tal com va detallar Font, «l’escalfament global fa que en un estiu calorós, qualsevol guspira pot fer cremar el bosc. En canvi, si està net, és molt més fàcil l’accés pels bombers per apagar el foc». A més, va destacar que «calen esforços més grans», explicant que el bestiar pot ajudar a fer una bona tasca de manteniment del bosc, però «s’ha de cuidar més perquè les ovelles hi tinguin accés», ja que ara no és accessible perquè «està tot ple d’arbres morts i pinassa».

L’objectiu doncs és desbrossar i que la ramaderia tingui accés als boscos.
Font va voler detallar que les generacions actuals s’han trobat un bosc net i cuidat, i «nosaltres hem de deixar el que ens hem trobat a les futures generacions». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT