PUBLICITAT

Encamp

Bonificació del 90% per a la construcció de residències

Una novetat que va comentar ahir l’actual cònsol major, Laura Mas

Per Sònia Lecha

Sabrina Gregoire, Andreu Riba, Silvia Ramond i Laura Mas explicant com quedarà el nou centre de dia.
Sabrina Gregoire, Andreu Riba, Silvia Ramond i Laura Mas explicant com quedarà el nou centre de dia. | S.L.

Com a novetat, «hi haurà una bonificació del 90% en els drets de construcció per a residències que es vulguin implantar a la parròquia», va exposar l’actual cònsol major i número u d’UP+DA+Independents, Laura Mas. A més, va afegir que «som molt conscients que hi ha necessitats de residències i que els padrins volen quedar-se a la parròquia». Per tant, des de la coalició d’UP fomentaran que hi hagi una residència privada amb places concertades a la parròquia. «Per poder obtenir el 90% de bonificació s’haurà de signar un conveni amb el Comú d’Encamp per tal de garantir places per als encampadans i encampadanes». 

La número vuit d’Units per al Progrés + Demòcrates + Independents, Silvia Ramond va explicar  als mitjans de comunicació davant del casal dels avis que, «durant aquestes últimes setmanes s’ha presentat el projecte del centre de dia per a la gent gran, el qual va tenir molt bona rebuda perquè es van fer unes enquestes en què es va tenir en compte el que ells demanaven i les seves inquietuds».

Aquest és un dels principals projectes desplegats en el programa electoral, i és també un compromís de la candidatura envers el col·lectiu de les persones grans de la parròquia.  

Ramond va recordar com serà aquest nou espai per a la gent gran —que s’erigirà on es troba l’actual, ja que és una ampliació—: tindrà una superfície de 1.600 metres quadrats, el que implica el triple de l’espai actual. Un fet que permetrà «augmentar el nombre d’activitats dins del programa de lleure per al col·lectiu, el qual ha tingut tan bon resultat aquest mandat», va explicar la candidata número vuit. 

La nova instal·lació comptarà amb diversos espais per fer-hi activitats i una zona de treball del Departament de Socials. «La nostra idea és ampliar el programa amb totes les activitats d’estiu, portar totes les activitats de La Valireta cap al nou centre de dia i també, oferir moltes més activitats, perquè l’espai ho permetrà». Aquest espai també tindrà més llum natural, un menjador social, un espai intergeneracional perquè els padrins puguin passar una estona amb els seus nets i una terrassa exterior de més de 220 metres quadrats. «El nou espai serà molt més acollidor i s’adaptarà a les necessitats actuals de la gent gran, va afegir la candidata número vuit de la coalició d’UP. 

D’altra banda, Mas va explicar que al menjador social tenim uns 20 usuaris diaris i en el nou projecte hi haurà una cuina perquè es puguin garantir els serveis d’esmorzars, dinars i berenars.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT