PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Desperta Laurèdia aposta per remodelar el Prat Gran

Cairat i Cortesao posen la mirada en ampliar les places d’aparcament

Per Alex Montero

Cerni Cairat i Sofia Cortesao, avui al Prat Gran de Sant Julià de Lòria.
Cerni Cairat i Sofia Cortesao, avui al Prat Gran de Sant Julià de Lòria. | A.M.

Desperta Laurèdia aposta per una remodelació del Prat Gran de cara a aquest nou mandat. Aquestes han sigut les paraules expressades avui mateix per la número dos de la candidatura, Sofia Cortesao, la qual ha indicat que el Prat Gran «ha de donar resposta a diferents mancances de la parròquia: espais verds, aparcaments, una pista multiesportiva...», posant en valor que aquesta zona «és un lloc molt privilegiat perquè uneix la part nord i la part sud de Sant Julià de Lòria i, per aquest motiu, ha de ser un revulsiu tant en l’àmbit social com comercial».

Cortesao, qui ha estat acompanyada pel número u de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, ha afirmat que ells ja havíem projectat la iniciativa amb un estudi d’arquitectura, celebrant, a més, que la majoria es fes enrere a l’hora de situar la residència en aquest espai: «Ens agradaria crear un espai que vagi més enllà d’una simple reforma com la que hem tingut ara del parc infantil, el qual ha costat 400.000 euros, però que a llarg termini no soluciona aquesta transformació que necessita la parròquia». Un canvi que, segons Cortesao, passa per una visió «més a llarg termini i que respongui a les necessitats que reclamen els veïns».

Entre les propostes que es recullen, destaquen la de pujar el parc a l’altura de la Verge de la Canòlich perquè estigui més integrat amb l’entorn urbà, així com la de crear entre una o dues plantes d’aparcament. Precisament, aquesta darrera proposta és una de les reclamacions més demandades pels comerciants lauredians: «El Prat Gran és dels pocs terrenys que té el Comú en propietat i, per tant, creiem que és aquí on s’han d’abocar aquestes places d’aparcaments, ja que la majoria d’aquestes estan en terrenys privats». Una de les altres propostes recollides, a banda d’una zona infantil, és la creació d’una pista semicoberta, la qual podria encabir un espai multifuncional, tant esportiu com cultural.

Sobre la previsió de despesa que comportaria aquesta remodelació, Cortesao ha indicat que compten tant amb un projecte de mínims com un altre «més ambiciós». Sobre el primer, es contempla un pressupost de cinc milions d’euros i es deixaria fora la pista multifuncional, mentre que, de cara al segon, tot dependrà «de la capacitat financera del Comú».

Cairat es lamenta per les paraules de Majoral

Qüestionat per les declaracions de Josep Majoral en referència a les mesures legals preses pel sindicat de treballadors del Comú per la gestió laboral, en les quals afirmava que es tractava d’un «moviment electoralista», Cerni Cairat ha mostrat el seu malestar davant d’aquestes paraules: «Lamento les declaracions de Majoral, insinuanant que hi podria haver un interès polític en aquesta carta o denúncia. El candidat ha manifestat, a més, el seu coneixement «del clima tens que hi havia per part dels treballadors, però mai hem volgut polititzar-ho», posant en relleu la intenció permanent de «treballar amb un tarannà obert i dialogant per trobar una solució el més aviat possible».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT