PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gili suspendrà les llicències urbanístiques fins a la primavera

S’aturarà fins que tinguin els resultats dels estudis de càrrega acabats

Per Anna Mencos

Els candidats de Consens per Escaldes-Engordany durant la convocatòria d’aquest dijous.
Els candidats de Consens per Escaldes-Engordany durant la convocatòria d’aquest dijous. | A.M.

La número u de Consens per Escaldes-Engordany, Rosa Gili, va anunciar que si surten elegits a les eleccions comunals del proper 17 de desembre, suspendran qualsevol llicència urbanística fins que no tinguin els estudis de càrrega acabats. Així ho va explicar ahir al matí la candidata en la trobada per explicar els principals punts que des de Consens pretenen tirar endavant en qüestions urbanístiques. Gili també va apuntar que «aquests estudis de càrrega ens han de servir per afrontar la revisió del Pla d’Urbanisme». Una revisió que va apuntar que la faran tenint en compte la sostenibilitat, els centres històrics, els béns d’interès cultural, el paisatge de muntanya, i els recursos naturals. En aquest sentit, Gili va explicar que tenen els estudis de càrrega bastant avançats i va detallar que «anem en la línia de tenir-ho de cara a la primavera».

L’actual cònsol major, també va explicar que en l’àmbit d’urbanisme, volen tirar endavant tres plans especials. El primer és el de Can Noguer. En aquest sentit, Gili va explicar que «resoldrem una problemàtica històrica, a més a més de guanyar unes parcel·les per al Comú de gran valor i molt importants per posar-hi serveis comunals». En la mateixa línia seguiran el Pla Especial d’Urbanització Sant Romà i el Pla Especial per al Barri. D’altra banda, la número sis, Laura López, va apuntar que una de les principals intencions és donar solució a la part alta de la parròquia, i va recordar que «no ha estat fins aquest darrer mandat quan s’ha començat a treballar a la zona».

Des de Consens volen revitalitzar la part alta d’Escaldes-Engordany i ser el motor des del Comú, com a garantidor de l’interès general de la parròquia, va apuntar López, tot recordant que «és la part històrica i el que volem des de Consens és recuperar aquesta història de la nostra parròquia».

Per aquest motiu, des de la candidatura va apuntar que, una vegada s’acabin les obres de l’aparcament de l’església, es farà aquesta zona pels vianants que anirà des del Centre d’Art d’Escaldes-Engordany i fins a la plaça de l’església. La candidata va apuntar que «considerem que la part alta es podrà revitalitzar, tallant la circulació del trànsit, però és cert que també es podrà fer que els vianants puguin anar des de la part de dalt de tot i conèixer la nostra història des de la part alta».

Finalment, Consens proposa la millora a l’accessibilitat de la parròquia i, per aquest motiu, mirarà i modificarà totes aquestes voreres d’accessibilitat, tant per a les persones que tinguin mobilitat reduïda, com per a les persones del carrer «perquè puguin circular de manera segura per la nostra parròquia». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT