PUBLICITAT

Andorra la Vella

Minguillón explica la plaça del Poble per a nens i la gent gran

La demòcrata destaca que la infraestructura es construirà en dos nivells

Per Joan Jiménez

Els candidats, David Astrié, Gemma Minguillon i Miquel Canturri, ahir.
Els candidats, David Astrié, Gemma Minguillon i Miquel Canturri, ahir. | Demòcrates per Andorra

La candidata número set de la candidatura de Demòcrates + SDP Progressistes + Independents, Gemma Minguillón, acompanyada dels candidats a cònsols d’Andorra la Vella, David Astrié i Miquel Canturri, va convocar ahir els mitjans de comunicació a la plaça del Poble per a explicar el seu projecte de renovació de la icònica ubicació de la capital. Minguillón va explicar que la idea de la renovació parteix de la base de «fer un projecte de plaça del Poble que ens permeti, sobretot, fer espais molt més diàfans, que permetin que les associacions i que esdeveniments, com el Jumbo, es puguin fer aquí».

Una de les novetats que Minguillón va destacar més és que la infraestructura estarà feta a dos nivells per poder construir refugis climàtics pels fenòmens climatològics com les altes temperatures de l’estiu. La candidata va explicar que el doble nivell «permet guanyar espais que quan plou o fa excessivament fred per als nens que estiguin jugant al parc» i «també a l’estiu, quan fa especialment calor i fa molt sol, ens generarà uns espais que estaran coberts de manera que els nens també podran jugar» en aquestes condicions meteorològiques. Al mateix temps, també es beneficiaran d’aquests espais les famílies i la gent gran, tal com va explicar Minguillón.

Els candidats demòcrates van explicar que aquest nou projecte, després de ser consultat al Consell dels Infants i al de la Gent Gran, estaria ja a punt per a començar en dues fases diferents, una que començaria per la zona més pròxima al Casc Antic i després per l’altre costat de la plaça. El projecte ja compta amb els estudis de càrregues fets i ja s’ha passat a un estudi d’arquitectura per a fer el projecte executiu. A més, el candidat a cònsol major, David Astrié, va assegurar voler recuperar l’antic quiosc per a «recuperar aquella essència de la plaça del Poble». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT