PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Per Sant Julià reclama al Govern la finalització del vial Rocafort

Caubet anima als lauredians a manifestar-se per aquesta situació

Per Alex Montero

La candidata a cònsol menor de Per Sant Julià, Carolina Caubet.
La candidata a cònsol menor de Per Sant Julià, Carolina Caubet. | PS

El vial Rocafort és una de les grans preocupacions de la candidatura de Per Sant Julià, sent una de les propostes per les quals aposten en cas de ser escollit en les urnes. La candidata a cònsol menor, Carolina Caubet, va denunciar la situació afirmant que «ja fa més de 20 anys que s’està duent a terme el vial, des que el senyor Pintat, qui manava en aquell moment al Govern, va decidir desviar els fons al Túnel de les dos Valires».

Davant d’això, i després que l’Executiu actual afirmés que el túnel de desviament està previst per al 2027, Caubet va deixar ben clar que la situació no pot continuar així: «A la gent de Sant Julià de Lòria els hi dic, si us plau, que s’aixequin. S’estan menjant tots els fums cada dia, quan la realitat és que Sant Julià és el lloc d’entrada a Andorra i la gran oblidada». Tanmateix, la candidata esmenta el fet que, si no hi hagués tota aquesta circulació, «la parròquia tindria un altre color i podríem fer passejades diferents o ampliar la viabilitat per als veïns i els turistes».

D’aquesta manera, Caubet va afirmar que, a banda d’impulsar la finalització del vial Rocafort, Per Sant Julià analitzarà també la possibilitat de limitar l’accés rodat a la plaça de la Germandat i fins a l’encreuament, permetent únicament l’accés privat. Tanmateix, la intenció de la candidatura arran d’aquesta reclamació és aconseguir que l’avinguda Francesc Cairat «sigui una via més urbana i amb voreres amples perquè els vianants puguin tenir més espai».

Qüestionada sobre la possibilitat de fer peatonal l’avinguda Verge de Canòlich, la candidata va destacar que és una necessitat perquè a escala de mobilitat «sigui més agradable i s’aposti per zones d’aparcament dissuàsories, per tal que la ciutadania agafi els autobusos». A més, la número dos de la llista parroquial va esmentar també el fet de crear una zona de carrils bici adequats, la qual permeti circular per la ciutat d’una manera molt més còmoda i relaxada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT