PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La rendibilitat del FRJ de l’abril cau en 21 milions d’euros

Hi ha hagut baixades tant en la renda fixa com la renda variable

Per El Periòdic

Gràfic dels actius sota gestió des de 31 de desembre del 2012.
Gràfic dels actius sota gestió des de 31 de desembre del 2012. | Fons de Reserva de Jubilació

La rendibilitat del Fons de Reserva de Jubilació ha estat de -1,23% a l’abril, el que significa una caiguda de 21 milions respecte al mes anterior. Entrant en detall, el total d’actius sota gestió del mes de març eren 1.725,09 milions d’euros, i aquest abril el total és de 1.703,64 milions. La rendibilitat de la cartera del FRJ acumula un 1,58% en l’any.

D’altra banda, hi ha hagut més caigudes tant en la renda fixa com en la renda variable. Segons l’índex de referència del FRJ, en renda variable han baixat un -2,35%, mentre que els de renda fixa un -1,12% durant el mes.

L’informe mensual del Fons de Reserva apunta que aquestes caigudes es deuen al repunt de la inflació i les bones dades macroeconòmiques als Estats Units d’Amèrica que han fet retardar les expectatives de baixades d’aquest tipus d’interès per part de la Reserva Federal, la qual cosa ha provocat increments de tipus d’interès i, per tant, caiguda de valoracions de la renda fixa. Pel que fa a la renda variable, a finals del mes de març va assolir els màxims anuals i a l’abril s’han produït correccions.

Així mateix, la rendibilitat acumulada a llarg termini supera la inflació andorrana, com estableix l’objectiu marcat per la Llei. Entrant en detall ,la rendibilitat del Fons de Reserva de Jubilació acumulada ha estat del 33,01% i l’IPC d’Andorra acumulat, del 21,71%. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT