PUBLICITAT

A Andorra no hi ha Mèdici

  • Faust Campamà recomana als artistes andorrans sortir fora el Principat per donar-se a conèixer
EL PERIÒDIC
ESCALDES - ENGORDANY

Periodic
Faust Campamà, el director de la galeria Ara Art, ahir en la mostra de l'última exposició: XXVIII-XII Sants Innocents. Foto: EL PERIÒDIC

Els artistes andorrans no tenen mecenes, tal i com demostra el tancament d'una de les úniques galeries del Principat que apostava exclusivament per ells. «Nosaltres hem apostat pels artistes del país i no hem obtingut resposta dels col·leccionistes andorrans», va explicar l'artista Faust Campamà, que aquest dilluns passat va fer pública la decisió de tancar la galeria de la qual n'és el director, Ara Art, «per motius purament econòmics». Campamà va dir que «ja fa mesos que la cosa està aturada i no es venen quadres, i les previsions pel 2012 encara són pitjors».

El director de la galeria Ara Art va sentenciar que «viure de l'art a Andorra és pràcticament impossible»; hi ha col·leccionistes al país, sí, però no aposten per l'art local, sinó que ho fan per a les grans firmes, ja que amb la crisi econòmica els autors reconeguts també han abaixat preus i les seves obres són més assequibles.

Per altra banda, el galerista també va explicar que no tan sols els col·leccionistes no han donat la resposta esperada, tampoc ho han fet els turistes. «Els turistes que venien fa 12 o 13 anys i compraven art ja no venen; ara tenim un altre perfil de turista que no compra art».

Amb tot, Campamà va recomanar als artistes locals que treballin molt i surtin a l'exterior a mostrar i a moure la seva obra, ja que aquesta «és l'única manera que algú pot tenir la possibilitat de trobar una galeria que aposti per ell», va afirmar. «És molt dur, sí, jo ho he fet i en la majoria de casos no et volen ni obrir el dossier si no tens cap padrí», però l'important es moure's. Per Campamà les iniciatives institucionals o organitzades no són la solució.

L'exposició XXVIII-XII Sants Innocents!, que es va inaugurar ahir al vespre, compta amb obres d'artistes com Francisco Sánchez, Àngel Calvente, Arnau Pérez, Jaume Riba, Jordi Casamajor, Rafa Contreras, Mònica Armengol, Alfons Valdès, Marta Tarrés i el mateix Faust Campamà. Aproximadament el 30% són creacions noves.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT