PUBLICITAT

El rumbatón solidari de Huecco, a Encamp

  • El cantat extremeny protagonitzarà el concert de Sant Joan al Prat Gran amb l'últim disc, 'Dame vida'
A. L.
ENCAMP

Periodic
Iván Sevillano, Huecco, en una imatge promocional del tercer disc, Dame vida. Foto: EL PERIÒDIC

El Sant Joan encampadà sempre té banda sonora. No cal que ens n'anem gaire lluny: els últims anys han desfilat pel Prat Gran La Oreja de Van Gogh, Celtas Cortos i Camela. I aquest 2012 no serà diferent: l'elegit per amenitzar la verbena és l'extremeny Iván Sevillano, per nom artístic Huecco, un dels últims fenòmens d'aquest còctel tan hispà que consisteix a afegir al sofregit pop-rock un bon rajolí de rumba, unes engrunes de salsa, un pessic de reggae i una cullerada d'ska. Huecco va tenir la bona pensada de posar-hi nom, en aquesta barreja: el va batejar com a rumbatón i va donar la campanada el 2006, amb aquell Pa'mi guerrera que va donar la volta al món. Dos anys després va tornar a rebentar la banca –o gairebé– amb el segon elapè, Assalto, i aquell single tan beintencionat com francament empalagós que era Se acabaron las lágrimas, un manifest contra la violència de gènere patrocinat (¡?) per l'exministra espanyola d'Igualtat, Bibiana Aido, i que al Youtube arrasa. La tercera incursió discogràfica de Huecco és Dame vida, publicat el setembre passat i amb el qual compareixerà al Prat Gran el 23 de juny. Falten per confirmar les condicions. Tradicionalment, les entrades es posen a la venda a preus absolutament populars: l'any de Celtas Cortos van ser 10 euros; el de Camela, 5. A veure què passa amb Huecco.

El cas és que amb l'extremeny es confirma la pàtina festivalera i bonrollista que ha anat agafant el concert de Sant Joan. Aquest any, a més, amb causa justa incorporada, perquè els drets d'autor que generi Dame vida –títol de l'àlbum i també del primer single: els ha de sonar, perquè és un dels hits del moment a les radiofórmules– es destinen íntegrament al projecte anomenat precisament així, Dame vida, i que consisteix en la distribució a tot el món d'una pilota de futbol –que també té nom, es diu sOccket– que incorpora a l'interior uns acumuladors d'energia. Estrany, sí, però la gràcia és que al cap d'un quart d'hora de jugar-hi s'ha generat prou electricitat com per alimentar durant hores una làmpada LED, a la qual –el que faltava– es pot endollar la pilota. Es tracta, en fi, d'una forma lúdica de fer arribar l'electricitat fins als llocs més recòndits del planeta, que ha comptat a més amb la complicitat de personatges de primeríssima fila del món de l'esport, des de Villa, Ramos i el Kun Agüero fins a Gasol, Jorge Lorenzo i Carolina Wozniacki: tots ells apareixen al videoclip de Dame vida, que també arrasa al Youtube.

Així que, ja es veu, el de Huecco és un rumbatón solidari. Musicalment, els sonarà –s'intueix pel que els dèiem al començament– a una mena de fusió entre Melendi, El Arrebato i Café Quijano, que no està malament. En qualsevol cas, Huecco debuta a Encamp –i al Principat– en el moment més dolç d'una trajectòria que va començar més d'un decenni enrere, quan formava part dels desapareguts Sugarless. La cita, ja ho saben: el 23 de juny al Prat Gran.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT