PUBLICITAT

Tants caps, tants plens

  • El lindy hop del contrabaixista Doc Scanlon va clausurar ahir el cicle escaldenc a Coprínceps
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els ballarins de Swing Andorra, en acció ahir a la tarda a Coprínceps. Foto: ÀLEX LARA

Ho deia divendres el vibrafonista barceloní Geni Barry: si Tete Montoliu estigués viu, hauria lluitat per recuperar el Festival de Jazz. O potser no s'hauria mort mai, qui ho sap. Però aquesta és una altra història. El cert és que el fillet del festival, aquesta Setmana de sis dies amb què el Comú ha volgut mantenir viva la flama negra de la parròquia, es va clausurar ahir amb el lindy hop del contrabaixista novaiorquès Doc Scanlon i els seus Cool Cats, i millors símptomes que mai: les sis propostes del cartell s'han saldat amb sengles plens. Val a dir que la meteorologia hi ha ajudat, però potser cal fixar-se també en un programa que ha tocat moltes de les tecles del jazz que es cou avui als escenaris catalans. I ho ha fet, a més, amb alguns dels millors intèrprets del moment.

Se li pot retreure, potser, aquesta quasi exclusiva tirada pels músics catalans, i una tendència a repetir noms que ja han desfilat repetidament pel nostre racó de món, des de Raynald Colom, Ignasi Terraza i Llibert Fortuny fins al mateix Berry. Però és per buscar-li algun però a una Setmana que començava dilluns –és clar– amb l'experiment folkie de Manel Camp i Fortuny –aquell Populina que versionava en clau negra els clàssics del cançoner català– i per la qual han desfilat successivament la proposta avantguardista del percussionista vallesà Joan Vidal, el swing canònic de la madrilenya Susana Sheiman, el blues del pianista barceloní August Tharrats i –ja s'ha dit– el vibràfon estratosfèric de Barry.

Però tot això ja és història. S'acaba la Setmana i s'acaba també la música a la fresca a Escaldes. Però poc, només el que queda de juliol. A partir de l'1 d'agost li pren el relleu el cicle Músiques del Món, amb una vintena de concerts per a tots els paladars: a Coprínceps i a les 19 hores, com és reglamentari. Els honors els farà l'1 d'agost Ashé, amb un repertori de ritmes caribenys. La dosi local hi està molt ben representada, amb el duet Barceló&Botey (13 d'agost), Iarakè (15 d'agost), Joan Pau Cumellas (16 d'agost), Less is More (21 d'agost),Lluís Cartes (23 d'agost), Zipi&Zape (28) i Oriol&Migue Funky Team (30 d'agost). Atenció a Nuna, guanyadora de l'últim Carles Sabater (2 d'agost), i a Esferes, segons (7 d'agost); al poderós pop de La Porta dels Somnis (8 d'agost), a la proposta coral de The Ministrels (14 d'agost) i al còctelde folk, jazz i flamenc del Pati dels cirerers (22 d'agost).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT