PUBLICITAT

Tres estrenes al Festival de Festa Major de l'Esbart

  • El Santa Anna escalfa motors abans de l'actuació del dia 26
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Iván Betancourt, durant la roda de premsa presentant el festiva. Foto: ANA / M. C.

L'Esbart Santa Anna ha presentat el Festival de Festa Major d'enguany, que se celebrarà el proper dissabte 21 de juliol a les 22h al complex del Prat del Roure, a Escaldes- Engordany.

A la roda de premsa i juntament amb Núria Pons, Consellera d'Infància i Joventut ,hi ha assistit Jordi Moreno, president d'Esbart Santa Anna, Iván Betancourt, director coreogràfic, i Brigit García, ballarina i compositora.

Tres danses inèdites esperaran als assistents que acudeixin al festival: Tortola, L'arlequinada i Aigües d'Escaldes.

Tórtola és una dansa que s'inspira en Carmen Tortola València, una ballarina espanyola que Betancourt considera una «llegenda dins la dansa catalana». Aquest serà el primer ballet de la història d'Esbart Santa Anna en què un sol ballarí actuarà a l'escenari, com a solista.

Pel que fa a L'Arlequinada, es tractarà d'un ballet de Carnestoltes, inspirat en l'època barroca de la dansa.

El plat fort del festival serà Aigües d'Escaldes, una jota influenciada per les diferents versions d'aquesta dansa que existeixen i que Iván Betancourt va imaginar en fixar-se que, com ell mateix diu, «no hi ha res més semblant a la dansa que l'aigua del riu i les seves pedres». Aigües d'Escaldes presenta un recorregut que comença a Egipte, d'on és originària la jota, i que va avançant per tot el Mediterrani. Al final, hi ha una sorpresa pel públic que els membres de l'Esbart no han revelat. La música és a càrrec de Brigit García i va compondre's a mida amb la coreografia que Betancourt feia temps que tenia pensada, a l'inrevés del que és habitual.

Jordi Moreno, el president d'Esbart Santa Anna, espera que el festival «sigui un èxit total, com ho ha estat la resta d'anys». Moreno ha anunciat que s'oferirà als assistents el premi que el grup va aconseguir a Rússia, on va proclamar-se campió del Grand Prix de Sant Petersburg. «El premi és un èxit de l'Esbart, però no hagués estat possible sense el poble d'Escaldes», ha comentat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT