PUBLICITAT

Despertar caribeny al centre històric

  • Una seixantena de ballarins participen al ?lip dub' dels Amics per la Salsa al barri antic de la capital
A . L.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els participants en el lip dub, a la primera escena del vídeo, a la Casa de la Vall. Foto: TONY LARA

Busquin al Youtube: «lip dub Andorra». Els en sortiran una vintena de resultats –descomptats els paràsits que sempre es colen en aquestes ocasions–, amb record absolut de visites per a l'escola andorrana de la Massana (ahir anaven per les 7.743) seguida ben de prop pel col·legi Janer (6.700), que no està gens malament. Ben aviat –posem que abans de la Fira d'Andorra la Vella, si tot va bé– se'ls afegirà un germanet: el que ahir va organitzar Amics per la Salsa amb la complicitat de l'Associació de comerciants del centre històric de la capital. Hi van enrolar una seixantena de ballarins, entre vocacionals i espontanis caçats més o menys al vol. Lluny del centenar i mig que esperava la presidenta dels salseros, Noèlia Enes, però material humà suficient per rodar el primer lip dub del barri antic –perdó, centre històric– als acords de La fiesta, del cubà Isaac Delgado. Aquí van uns versos perquè vegin de què anava la cosa: «Ven conmigo a celebrar/ que voy a hacer una fiesta/ inolvidable mi nena...»

Era això exactament el que es plantejaven els Amics per la salsa: promoure amb bon rotllo i millor ritme els carrers del centre històric. Val a dir que hi va haver una mica de trampa: per pal·liar la falta d'escassetat d'efectius, en lloc d'un sol pla seqüència de cinc minuts de durada, l'organització es va decantar sàviament pel pla B: rodar cada escena per separat i enganxar-les després a la taula de producció. No és que sigui molt ortodox, però tampoc es tractava de revolucionar el gènere, la veritat. Així que la tropa de salseros va anar desfilant a partir de migdia des de la Casa de la Vall fins a les Arcades, passant pel carrer de la Vall, Sant Esteve, la plaça Benlloch, el Cap del carrer i el passatge d'Isabelle Sandy. Sense cap incidència –destacava després Enes– i amb fi de festa multitudinària i amb els altaveus a tota pastilla. Però per un dissabte al matí que el barri antic té una mica de vida, no ens posarem ara llepafils.

En fi, que si algú s'ha quedat amb ganes de més salsa, que sàpiga que els Amics es reuneixen cada dimarts a la nit a la Llacuna. No pas per ensenyar a ballar, sinó per fer-la petar, etcètera. Per aprendre'n, amb el vice, Bruno de Jesús, que n'imparteix cursets a Andorra la Vella, Sant Julià, la Massana i Canillo. De moment, ja són una trentena de socis. I això que l'associació acaba com qui diu de néixer –es va constituir al juliol. Així que ja ho saben: estiguin atents, al Facebook dels Amics i al Youtube. Abans de la Fira.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT