PUBLICITAT

Morton, el ratolí aventurer

  • El periodista holandès George Coonen publica Molly visits Chloé in Andorra, el primer conte en anglès ambientat al Principat
  • Es distribuirà gratuïtament als escolars dels tres sistemes
A . L.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Coonen fulleja un exemplar de Molly visits Chloé in Andorra, ahir a la sala infantil de la Biblioteca Pública Foto: TONY LARA

«Aquesta és la història del viatge que viag fer a Andorra per visitar les meves amigues, Chloé i Sycilia. Hi vaig descobrir un país de conte de fades on el cel és sempre blau, en què els isards ballen en la neu, i on a la nit els nens deixen despreocupadament els joguets fora de casa». Amb aquestes molt optimistes paraules comença Molly visits Chloé in Andorra, el primer còmic en anglès i de temàticament 100% andorrana destinat al públic infantil, amb guió del periodista holandès Gregory S. Coonen i il·lustracions del dibuixant espanyol Alejandro Blasco. Una aventura editorial inèdita (per l'idioma) en aquest racó de món –insisteix Coonen– que veu la llum gràcies al patrocini de Crèdit Andorrà, Pyrénées, Grandvalira, Financera d'Assegurances i ESNA –i té mèrit, en aquests moment de vaques magríssimes– i del qual s'han editat 4.000 exemplars que es distribuiran gratuïtament als alumnes d'entre 6 i 9 anys dels tres sistemes educatius.

Optimista, dèiem al començament, pels «cels sempre blaus» i per la idíl·lica felicitat en què semblen viure els nostres afortunats. Deuen ser els que no van tenir la mala sort de passejar-se davant dels punts de mira dels nostres intrèpids caçadors a l'última Setmana... Però aquesta és una altra història. Havíem vingut aquí a parlar de la ratolineta Molly i el seu fill Morton, que decidiexen visitar –ja ho saben– les seves amigues andorranes i viuen una sèrie d'aventures portentoses en aquets racó de món. Primer fan una mica de turisme, és clar: Soldeu, el Pas, Caldea... Fins que un mal dia el pobret Morton és segrestat per una malvada àguila reial –ja és casualitat: en quinze anys no n'he vist ni una, i ve Morton i s'hi topa a les primeres de canvi. Com que no tot poden ser males notícies, l'acaba rescatant l'entranyable Easy, l'isard, mentre mama Molly i companyia surten a buscar-lo en un periple turístic que els portarà per totes les parròquies, amb protagonisme especial per a Meritxell, Engolasters, la Casa de la Vall i la vall del Madriu.

Una forma lúdica, en fi, de descobrir Andorra i que a Coonen –establert fa dos anys al Principat– se li va ocórrer mentre explicava el reglamentari conte nocturn a les seves filles, i es va trobar que no hi havia cap còmic en anglès ambientat en aquest tros de Pirineu. Així que va posar fil a l'agulla i el resultat és aquest Molly visits Chloé. Val a dir que un miler d'exemplars s'enviaran al Camerun com a part del projecte Books for Africa impulsat pel mateix Coonen, i que pretén pal·liar mínimament la dramàtica falta de llibres de lectura que –diu– pateixen les escoles de moltes escoles africanes. Més encara: va fer una crida a tots els pares perquè hi aportin els còmics que els petits de casa –ja crescuts– ja no llegiran mai més. Les donacions es poden fer a la Biblioteca Pública i a les escoles de Primària del país. I bona lectura.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT