PUBLICITAT

Les imatges del Narciso Yepes surten al carrer per primera vegada

  • El Comú d'Ordino commemora així els 30 anys del festival
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Imatge de l'exposició ?30 anys del Festival' que s'inicia aquest divendres al casc antic d'Ordino. Foto: ÀLEX LARA

El Comú d'Ordino ha decidit donar continuïtat a la iniciativa No te'l perdis que va començar amb una exposició de fotografies antigues pel centre històric de la parròquia i que continua, a partir d'aquest divendres, amb un homenatge als 30 anys del Festival Narciso Yepes. Aquesta serà la primera vegada que les imatges dels concerts que guarda l'arxiu comunal d'Ordino vegin la llum en una exposició, amb l'objectiu de donar a conèixer el festival però també d'animar els turistes a descobrir els carrers interiors de la parròquia, segons va reconèixer ahir el conseller de Turisme, Bartumeu Gabriel en declaracions a l'ANA.

Amb un recorregut similar a l'exposició d'imatges antigues de la parròquia Ordino Reviu però amb cinc imatges més, Ordino inaugura aquest divendres la segona edició de la iniciativa No te'l perdis. Com en la darrera ocasió, el Comú ha instal·lat panells amb imatges en diferents carrers del centre històric per dinamitzar la zona. Ara, però, es vol retre un homenatge als 30 anys del festival Narciso Yepes i commemorar el 15è aniversari de la mort de l'autor.

Així, per primera vegada, les imatges del festival que es conserven a l'arxiu comunal sortiran al carrer perquè visitants i residents puguin recordar alguns dels millors moments del Narciso Yepes i coneguin el centre històric de la parròquia. Tot i que s'ha hagut de fer una selecció de les 200 o 300 imatges que guarda l'arxiu i hi ha, per tant, absències com les d'Antonio Canales, Jordi Savall o Joaquin Achucarro, es mostren altres participacions importants com les de Barbara Hendriks, Josep Carreras, Alicia de Larrocha o Chucho i Bebo Valdés, tal com ha assenyalat el conseller de Turisme, Bartumeu Gabriel.

La rellevància dels artistes, la seva fidelitat al festival i el valor documental de les imatges han estat alguns dels criteris per a la tria, segons va afirmar Gabriel.

De la seva banda, el Comú ha volgut donar continuïtat al projecte perquè és innovador i uneix «passat i futur», tal com va manifestar el conseller de Comunicació, Ludovic Albós.

Com en l'anterior exposició, les imatges inclouen un codi QR que es pot consultar amb telèfons intel·ligents o tauletes i, gràcies als repetidors que emeten senyal Wifi, s'accedeix a contingut addicional com la informació sobre l'artista i l'any del concert, imatges extra o un video resum de l'actuació, depenent del cas.

mercats artesanals/ Després de l'èxit obtingut en el mercat de nadal i els dos mercats artesanals que s'han organitzat aquest any, el conseller de Turisme va reconèixer ahir que el Comú està valorant la possibilitat d'elaborar un calendari de mercats artesanals per donar-los més continuïtat de cara a l'any vinent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT