PUBLICITAT

Escaldes obre la mostra de joves creadors a les arts escèniques

  • Crida a participar-hi tots els artistes no professionals entre els 12 i els 29 anys
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Semblava dat i beneït –o mort i enterrat. Però no: el departament de Joventut del comú d'Escaldes ha ressuscitat contra tot pronòstic Talentejant, la mostra de joves creadors que va estrenar el 2010 amb l'objectiu de promoure d'una manera «original» –diu la consellera, Núria Pons– «l'art i la creació juvenil com a forma d'expressió» i que el curs passat va fer mutis de la programació cultural de la parròquia. No només l'ha ressuscitat sinó que hi aposta amb més convicció que mai i l'amplia a les arts escèniques, que en la primera edició –consagrada, recordem-ho, a la pintura, l'escultura i la fotografia– n'havien quedat excloses.

Doncs bé: la segona ja està en marxa, i en les dues modalitats indicades. Comencem pel Talentejant plàstic, la novetat del dia: hi poden participar artistes individuals, grups o companyies amb obres de música, teatre, dansa o qualsevol altra disciplina escènica. Màgia i monòlegs, per exemple. Amb dos únics requisits: que el català sigui la llengua «preferent» (o única, en el cas del teatre), i que els participants tinguin entre 12 i 29 anys. També s'exigeix que els participants no siguin professionals. La mostra pròpiament dita tindrà lloc el 24 i e l 25 de novembre al Prat del Roure, i les candidatures es poden presentar des d'avui mateix a l'Espai Jovent escaldenc.

Pel que fa al Talentejant plàstic, tindrà també lloc al vestíbul del Prat del Roure, però una mica abans: entre el 17 de novembre i l'1 de desembre. Estan cridats a participar-hi tots els pintors, gravadors, dibuixants, fotògrafs i escultors amb els mateixos requisits: que tinguin entre 12 i 29 anys i que no siguin professionals. Com es veu, també s'ha modificat lleugerament l'edat dels «joves» creadors: el 2010 havien de tenir entre 15 i 30 anys; ara, entre 12 i 29. Les millors obres de cada modalitat i categoria (fins als 17 anys, i fins als 29) rebran un premi en metàl·lic de 200 euros. I de la resposta dels artistes depenen tant la continuïtat com el format de futurs Talentejants: si és òptima, diu la consellera, es convocarà en endavant amb periodicitat anual. L'únic precedent, però, convida a l'optimisme: s'hi van presentar un total de 91 obres, amb majoria de fotografies (60).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT