PUBLICITAT

Puja l'afluència als museus i monuments durant l'estiu

  • Els atractius turístics van rebre 118.00 visites i destaca Meritxell, que va doblar el nombre de visitants
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Visitants al Museu de Casa d'Areny Plandolit. Foto: TONY LARA

Els museus i monuments del país van rebre aquest estiu 117.949 visites, de manera que segons les dades facilitades pel Govern, l'afluència va créixer lleugerament en relació a l'estiu anterior. En aquest sentit, des de l'Executiu van assenyalar ahir que tenint en compte el context global aquests resultats es poden considerar satisfactoris. Pel que fa als museus gestionats pel Ministeri de Cultura, s'apunten com a causes d'aquest augment la col·laboració amb el Ministeri de Turisme, i l'ampliació dels horaris i els dies d'obertura entre el 15 de juliol al 16 de setembre.

Les esglésies van rebre un total de 61.079 visites, el que suposa un increment del 14,8% respecte a la temporada anterior. El Govern va voler destacar el pes important del Santuari de Meritxell, que va doblar el nombre de visitants (21.728) en relació a l'any anterior. També s'inscriuen en aquesta tendència l'església de la Cortinada amb un 55% d'increment, Santa Coloma amb un 43% o l'església de Pal amb un 16%.

El públic majoritari de les esglésies, un 64%, és el visitant individual d'entre 30 i 65 anys i que prové, principalment, de Catalunya i les regions espanyoles. Amb una xifra molt inferior hi ha els francesos, que destaquen notablement respecte de la resta d'altres nacionalitats. Pel que fa als grups, les visites se centren en les esglésies més accessibles amb transport rodat, com ara la de Pal o la d'Engolasters. Aquests visitants es caracteritzen per tenir més de 65 anys i són en gran part francesos i espanyols, i en tercer lloc se situen els catalans. Per tant, el perfil del visitant majoritari que pot establir-se a partir de les dades recollides és el d'una dona, d'entre 30 i 65 anys, que visita els monuments de forma no organitzada (visitant individual) i que prové d'Espanya.

3% més de visites als museus / D'altra banda, els museus van registrar 56.870 visites durant la temporada d'estiu, el que suposa un increment del 3% respecte al mateix període de l'any anterior. Casa de la Vall, amb 7.838 visites, continua sent l'equipament més visitat. Pel que fa a la nacionalitat dels visitants, sobresurten, respectivament, els castellans, els catalans i els francesos.

Respecte a la prova pilot d'obertura dels museus durant la Diada de Meritxell, el resultat global va ser semblant al que es registra un dissabte d'estiu. L'afluència es va concentrar al matí (69,1%). En aquest sentit, van destacar les infraestructures museístiques situades en ple centre urbà, que van rebre visitants d'impuls, és a dir, els que localitzen els espais culturals inesperadament sense saber que estan oberts. És el cas de Casa de la Vall, el Museu Nacional de l'Automòbil i el Centre d'Interpretació de l'Aigua i de la Vall del Madriu (CIAM), ja que entre els tres museus van concentrar prop del 60% dels 522 visitants que van dur a terme una visita cultural el dia 8.

Pel que fa a els Nits d'Estiu als museus, la temporada va tancar-se amb 2.251 visites als 37 espectacles programats. Amb un 87,1%, el públic nacional és el més representat. El segueixen el públic català (5,5%) i el castellà (5,4%).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT