PUBLICITAT

La cultura russa aixeca passions a Laurèdia

  • Més de 300 persones han participat en alguna de les activitats organitzades en el marc de les terceres jornades temàtiques
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LòRIA

Periodic
Membres del grup Kupalinka dansen, ahir a l'Auditori Claror. Foto: ANA / M. C.

Les terceres jornades temàtiques organitzades a Sant Julià de Lòria –en aquesta edició al voltant de la cultura i la tradició russa– van comptar amb una alta participació en les activitats programades durant tota la setmana. L'estrella va ser el taller de Matrioixques amb material reciclat, que va tenir lloc dissabte, 13 d'octubre, al Museu del Tabac i on hi van prendre part fins a 170 persones, segons les dades del Comú. Les jornades russo-lauredianes es van tancar ahir amb l'actuació del grup Kupalinka, que va repassar diferents balls i músiques tradicionals de l'antiga Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques (URSS).

A l'acte de clausura de les terceres jornades temàtiques de Sant Julià, que en aquesta ocasió volien donar a conèixer la cultura i les tradicions russes i de tots els països de l'antiga unió soviètica, hi van assistir més de 90 persones. Aquest va anar a càrrec del grup Kupalinka, que va oferir una mostrar de danses i músiques soviètiques a l'Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià.

L'activitat que va despertar més interès de totes les organitzades en el marc de les jornades russo-lauredianes va ser el taller infantil de Matrioixques fetes amb material reciclat, que va tenir lloc dissabte al Museu del Tabac i en el qual van participar unes 170 persones, segons les dades del Comú lauredià. Per la seva banda, el Club de lectura amb literatura russa, que va comptar amb la participació de l'autora Alexandra Grebennikova –articulista al Principat–, va aplegar 22 persones, una xifra una mica superior als usuaris habituals del club, segons va informar la corporació de Sant Julià de Lòria. Algunes menys –17 persones– van assistir al taller de vocabulari de rus adreçat principalment a comerciants.

Unes xifres que, sumant-hi els participants als tallers de cuina, els visitants a les exposicions i els alumnes del taller de pintura, superen les 300 persones que han gaudit d'alguna de les múltiples activitats que s'han organitzat en el marc d'aquestes jornades russo- lauredianes des de dilluns 8 d'octubre, quan es van inaugurar, fins ahir que es van donar per tancades, segons va informar l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT