PUBLICITAT

El ministeri reserva 65.000 euros per al nou Cor Nacional

  • Esteve es reunirà el gener amb els Lliures per desencallar la fundació
A. L.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Metayer dirigeix un assaig dels Lliures al Fener Foto: TONY LARA

La solució al serial del Cor Nacional està pròxima, Això, si hem de fer cas al ministre de Cultura. Albert Esteve, que ahir va confirmar que el departament que dirigeix ha reservat una partida de 65.000 euros al pressupost del curs que ve per cobrir les hipotètiques despeses que generi la constitució d'una fundació nova de trinca que doni cobertura jurídica al nou Cor Nacional. Una fundació en què tindran cabuda tant el ministeri com els Cantors Lliures, que aportaran la matèria grisa de l'invent –els cantaires, vaja, i previsblement l adirecció artística, amb Catherine Metayer al capdavant– i, segons va afirmar la setmana passada en aquest mateix racó de diari el president de l'entitat, Carles Enseñat, el grapat de patrocinadors que han fet possible la singladura dels Lliures els últims tres anys.

Un punt, aquest del patrocini, crucial, perquè el ministre Albert ja va deixar clar a l'abril, quan va anunciar la suspensió del Cor Nacional, que qualsevol refundació passava necessàriament per la implicació d'espònsors privats. I ahir hi va tornar a insistir: «El finançament dels Petits Cantors no pot procedir exclusivament de les arques públiques». De fet, els 65.000 euros ara reservats suposen una retallada significativa respecte als 80.000 que va aportar a l'últim curs dels Cor Nacional. La solució al serial, dèiem al començament, és veu a venir: Albert no es va posar terminis, però va anunciar una reunió imminent amb els Lliures, aquest gener mateix, amb l'objectiu que la fundació es constitueixi «com abans millor».

L'ena busca productor / L'altre front institucional que té ara mateix obert el ministeri és el futur de l'Escena Nacional (ENA), després de la dimissió d'Ester Nadal, l'octubre passat. Segons va transcendir ahir, i dintre del «procés de reflexió sobre el futur de l'entitat» engegat arran del mutis de Nadal, el patronat de l'ENA podria optar per no cobrir la plaça de director artístic i decantar-se per la figura d'un productor que ajudés les companyies del país a tirar endavant els respectius projectes escènics i vendre'ls, si convé, a l'exterior. Es tracta en qualsevol cas d'un de les moltes idees que els mateixos teiatrerus d'aquest racó de món han posat sobre la taula en les reunions que han mantingut les últimes setmanes amb el ministeri i que Esteve sembla veure de bon ull. També aquí hi ha una certa pressa i l'objectiu és tancar aquest serrell el gener mateix. El 2013 hi haurà d'altra banda temporada de l'ENA –serà el llegat de Nadal, que abandona oficialment el càrrec el 31 de desembre i que ha consagrat els últims esforços a lligar la programació– però queda en l'aire la Mostra de Teatre, des del moment que el patronat –que integren el ministeri, la Fundació Crèdit Andorrà i el Comú de la Massana– sembla decidit a encarregar a l'Institut del teatre de Barcelona la revisió del projecte pedagògic de l'ENA. Mostra inclosa, i que el 2013 només es preveu elaborar les línies bàsiques d'aquets nou projecte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT