PUBLICITAT

Allau d'esquiadors previstos per a aquest cap de setmana i Cap d'Any

  • El gruix dels aficionats seran espanyols, britànics i francesos
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Arribada d'esquiadors al Pas de la Casa Foto: TONY LARA

Grandvalira i Vallnord van començar a registrar ahir un augment d'esquiadors gràcies als visitants que acostumen a desplaçar-se després de Nadal i Sant Esteve, una afluència que arribarà a les xifres més elevades durant aquest cap de setmana. Els dominis esquiables esperen percentatges d'esquiadors similars a les de l'any passat, amb públic majoritàriament català i espanyol de proximitat, però també amb un bon nombre d'esquiadors britànics, així com de francesos, que aquest any han experimentat un lleuger increment, i de russos, el gruix dels quals visitaran el país fins el 16 de gener, amb arribades cada dimecres i dissabte.

Tot i les temperatures suaus dels darrers dies, de moment les estacions mantenen la superfície esquiable. Des de Vallnord van indicar que no s'ha hagut de tancar cap traçat, mantenint el 85% de les pistes obertes, i uns gruixos entre 30 i 110 centímetres a Arcalís i entre 50 i 60 a Pal i Arinsal.

Pel que fa a Grandvalira, es manté el 70% de pistes obertes amb uns gruixos d'entre 20 i 60 centímetres de neu dura, destacant el fet que durant les darreres nits s'ha pogut produir una mica de neu gràcies a les baixes temperatures. En canvi, Naturlàndia ha hagut de tancar el circuit d'esquí de fons ja que no podia mantenir unes condicions òptimes de neu.

Des de tots els dominis estan a l'espera de les nevades que s'anuncien per a principis de la setmana vinent, concretament per al dia de Cap d'Any, així com les previsions de baixada de temperatures. Si es compleixen, les estacions podrien ampliar el domini esquiable i millorar les condicions de neu de cara a la recta final de les festes nadalenques, informa l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT