PUBLICITAT

Saboya elogia el Conveni europeu dels drets humans

  • Intervenció a la primera sessió de l'Assemblea Parlamentària
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va destacar ahir la importància de les negociacions sobre l'adhesió de la Unió Europea al Conveni europeu dels drets humans per a la posada en marxa d'un espai coherent de protecció dels drets humans a Europa. Saboya va fer aquestes declaracions en el marc de la seva intervenció a la primera sessió de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa que ve tenir lloc ahir a Estrasburg i on va recordar les prioritats de la presidència andorrana del Comitè de Ministres del Consell d'Europa. Saboya va homenatjar l'antic president de l'Assemblea Parlamentària, Lluís Maria de Puig, del qual va destacar el paper important que va tenir durant el procés d'adhesió d'Andorra al Consell d'Europa.

El Govern va informar que durant la intervenció, Saboya va tractat qüestions polítiques d'actualitat com per exemple el conflicte a Geòrgia. En aquest sentit, el Comitè de Ministres té la intenció d'incrementar els seus esforços per tal de garantir la protecció dels drets humans en les zones afectades pel conflicte. El titular d'Afers Exteriors va recordar que properament hi hauran eleccions a Armènia i va parlar també de la situació a Kosovo i de la necessitat que totes les persones que viuen en aquest territori gaudeixin dels mateixos drets que tots els europeus.

regions veïnes / Saboya va posar de relleu la política del Consell d'Europa envers les regions veïnes. En aquest sentit, va destacat la reunió que va mantenir amb el secretari general del Consell d'Europa, Thobjorn Jagland, i la ministra d'Afers Exteriors de Xipre, Erato Kozakou-Marcoullis, representant la presidència de la Unió Europea al mes de novembre a Estrasburg. Un dels punts que es van tractar va ser la cooperació entre les dues organitzacions a la regió del sud mediterrani.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT