PUBLICITAT

Afins a Bartumeu es plantegen deixar el PS

  • Un grup de militants es proposen crear una nova formació política
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jaume Bartumeu i Gerard Barcia en una sessió del Consell General. Foto: EFE

Un grup de militants afins al president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, es plantegen deixar el Partit Socialdemòcrata i crear una nova formació política. El vicepresident del grup parlamentari, Gerard Barcia, va explicar ahir a l'ANA que «considerem que el partit s'equivoca a l'hora de centrar el debat entorn de les persones» en lloc de parlar sobre contingut polític.

Barcia va dir que forma part d'un sector del PS afí a Jaume Bartumeu que no veu bé que el partit no hagi afrontat una reflexió al voltant del contingut polític, i per això es plantegen diferents escenaris, entre els quals hi ha la possibilitat de formar un nou partit de caire progressista, on Bartumeu tindrà «un paper important».

La decisió, que es prendrà abans del mes de maig, sorgeix del fet de rebutjar «el debat estèril i equivocat entorn de les persones» que al seu parer està fent el Partit Socialdemòcrata. En aquest sentit, Barcia va assegurar que «si el projecte és erroni, es canviï o no el líder, el contingut serà equivocat».

Pel que fa al suport que compta aquesta iniciativa, el vicepresident del grup parlamentari socialdemòcrata va recordar la norantena de persones que van signar el manifest a favor de Bartumeu, tot i que va reconèixer que no ha parlat amb totes i no sap què opinen, i que per tant pot ser que «algunes no estiguin disposades a deixar el PS i que altres que no van signar que se sentirien més còmodes amb una formació que no es digués PS».

DESUNIÓ POLÍTICA / Per al seva banda, el secretari d'organització del PS, Marc Cornella, va explicar que tot i que no ha estat informat oficialment de la qüestió, considera que tothom és lliure de manifestar-se però li sorprèn que «les persones que van promoure un manifest que buscava la unitat del partit ara demostren que no la volen». Cornella va afirmar que el PS ha treballat molt en temes de comunicació i de política, i que precisament s'està elaborant una ponència marc de contingut ideològic.

Cornella, que no s'ha mostrat sorprès per la decisió, opina personalment que Bartumeu tindrà «menys suport del que ens pensem», ja que a moltes persones «se'ls va vendre el manifest d'una manera i al final es va fer èmfasi amb una persona».

De fet, algunes persones que en el seu moment van signar el manifest consultades per l'ANA van assegurar que no tenen intenció de deixar el PS, com és el cas de l'exconseller general i membre de l'executiu del PS Jordi Font. Font va indicar que la decisió li sap greu perquè «els partits hem d'estar cohesionats», però ha assegurat que està al PS des de l'inici, que sempre ha estat en el corrent majoritària i assegura que no estarà en cap més partit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT