PUBLICITAT

La cara jove del PS calma el joc

  • Salazar i Lopez diuen que la ponència del congrés està a punt i se sotmetrà a la directiva el febrer
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

La primera secretària del Partit Socialdemòcrata, Judith Salazar i el vocal del comitè executiu, Pere López, van anunciar ahir en roda de premsa que les comissions de treball tenen gairebé enllestides les respectives contribucions a la conferència marc que es presentarà al congrés del partit, el proper mes de maig. La conferència se sotmetrà al comitè directiu –que a més dels membres de l'executiva i càrrecs de l'organització, inclou tots els càrrecs electes–, el proper 2 de febrer. Després, el document quedarà a disposició de tots els militants per un període de temps de mes i mig. López va explicar que «tindran temps per fer les esmenes o contribucions que hi creguin convenients». I va afegir que «el treball de les comissions més tot allò que els militants hauran proposat serà el que finalment es discutirà en el congrés de maig».

Un congrés que «se celebrarà com a molt tard entre el 4 i l'11 de maig, perquè el comitè executiu que en surti pugui començar a treballar de seguida en lloc de coincidir amb el període de vacances de l'estiu», va argumentar Salazar. Quant el tema del lideratge, López va admetre que «estem treballant en una candidatura per canviar el comitè executiu» però no va voler entrar en més detalls. El que si va voler deixar clar el jove líder socialista, va ser que «les comissions han treballat molt i que hi hagut molta implicació per part d'un conjunt de gent que treballa per un projecte comú».

López que també va matisar que la ponència del congrés planteja una revisió ideològica però no de renovació del partit, no va desmentir la seva possible candidatura a les primàries que se celebraran sis mesos abans de la propera convocatòria a les eleccions generals del 2015. I va admetre que «és cert que el congrés decidirà la renovació del comitè executiu i hi presentaré la meva candidatura».

MANIFEST I MALESTAR / López va afirmar ahir que no tenia cap opinió sobre el manifest que una norantena de militants socialdemòcrates van signar a favor de Jaume Bartumeu, i considerant que era cosa passada, va mantenir el capteniment que tant ell com Salazar van demostrar al llarg de tota la roda de premsa, lloant el treball de les comissions i reiterant que en l'estructura ningú havia posat sobre la taula possibles queixes ni divergències d'opinió en quant a la feina feta ni al lideratge. És més, Salazar va defensar, referint-se a les declaracions creuades d'alguns membres del partit, que «tot això no ens afecta en la feina prevista ni afecta el projecte que tirem endavant, continuem treballant de la mateixa manera que ho fèiem abans de llegir totes aquestes declaracions a la premsa». No obstant això, va reconèixer haver notat una certa inquietud a les files i va explicar que «la gent et truca i pregunta, però és precisament en aquests moments en què t'adones que el projecte i l'ideari polític està per sobre de la discussió a l'entorn de les persones». I va afegir que «el país té masses preocupacions per obviar la responsabilitat de donar solucions a les qüestions d'actualitat i al ciutadà».

Invitació al debat / Salazar i Lopez també van estar d'acord en que «si hi ha un debat pendent o si hi ha de ser, s'haurà de produir el proper 2 de febrer en la reunió del comitè directiu». La mateixa reunió que examinarà la ponència del proper congrés i que recollirà «les línies bàsiques per al funcionament del partit durant els propers quatre anys» va concloure Salazar. I va afegir: «Som una formació oberta per poder tractar qualsevol tema de manera adulta, i també som prou assenyats per resoldre el que se'ns pugui plantejar a través d'un debat enriquidor».

El que si que va deixar clar una de les cares més joves del PS és que no està d'acord amb els qui afirmen que ni l'executiva ni les comissions no treballen i que centren el debat entorn de les persones en lloc de les idees. I sense arriscar sobre la possibilitat que el PS perdi part dels afiliats va argumentar que «no és la nostra feina fer d'endevinadores, dins l'estructura del nostre partit ningú ha parlat ni de nous partits ni d'escissions; seria molt poc seriós per part nostra fer suposicions». Tant López com Salazar van reiterar que havien tingut notícia de les suposades divergències a la cúpula del PS pels diferents articles i declaracions publicades o emeses, des de començament de setmana, als mitjans.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT